Djokovic e în mijlocul unei noi controverse. Scandalul îi scindează pe oameni și mai mult

Moldoveanu Camelia / 20.01.2022, 21:21
Djokovic e în mijlocul unei noi controverse. Scandalul îi scindează pe oameni și mai mult

Novak Djokovic se ghidează după propriile reguli, chiar dacă asta înseamnă să le încalce pe cele ale autorităților. Nu, nu este vorba despre controversata viză care i-a fost respinsă în Australia, dar are legătură cu temuta pandemie provocată de Covid-19. Scandalul continuă în cazul liderului ATP cu noi dezvăluiri.

Djokovic a comis-o iar. A fost fotografiat într-o ipostază complet nepotrivită

Liderul ATP nu poate să-și apere titlul câștigat anul trecut la Australian Open, asta după ce autoritățile de la Antipozi au decis să-i ridice viza și să-l trimită înapoi în Serbia. După o escală la Dubai, Djokovic s-a îndreptat cu avionul comercial către Belgrad.

Înainte să evite baia de mulțime din fața aeroportului, un bărbat aflat în aeronavă cu jucătorul de tenis a făcut o fotografie care a ajuns virală pe internet. Djokovic, în antivaccinist convins, a fost surprins în timp ce nu purta mască. Sportivul citea relaxat, purta centura de siguranță, însă nu și masca obligatorie în toate aeronavele cu zboruri comerciale.

Vizibil controversat de gestul sportivului, bărbatul care a făcut fotografia a încercat să fie cât mai subtil, mimând că-și face un selfie. Este de amintit faptul că liderul ATP nu doar că nu s-a vaccinat, ci a participat la un eveniment cu copii în ciuda faptului că ar avut Covid-19 în acel moment.

Este acționar majoritar la o companie care caută un tratament pentru Covid-19

Novak Djokovic are în prezent o imagine de om care tratează superficial pandemia de Covid-19 prin care trece omenirea, iar evenimentele recente din Australia par să confirme acest lucru. Totuși, în urma acestui tăvălug mediatic iscat în ultima perioadă, au ieșit la iveală informații care ar putea schimba percepția publică în legătură cu liderul clasamentului ATP.

Asta pentru că Novak Djokovic, contrar așteptărilor, luptă direct pentru ameliorarea și încheierea cât mai rapidă a aceste pandemii. Sportivul sârb în vârstă de 34 de ani deține 80% din acțiunile unei companii daneze de biotehnologie, care lucrează în prezent la un tratament împotriva acestui virus.

Este vorba despre QuantBioRes, iar anunțul a fost făcut chiar de directorul executiv acesteia, Ivan Loncarevic, pentru Reuters. Conform acestuia, Djokovic a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al acestei companii în iunie 2020, deci când pandemia de Covid-19 era încă la început. Loncarevic nu a menționat însă ce sumă a plătit sârbul pentru aceste acțiuni.

Oamenii de știință de la QuantBioRes au laboratoare în Danemarca, Slovenia și chiar în Australia. Ei lucrează la un tratament pe bază de peptide, care ar urma să fie testat în vara acestui an.

Astfel, se poate spune că Novak Djokovic nu ia deloc în glumă această pandemie, ci doar refuză să se vaccineze pentru că este de părere că vaccinurile existente pe piață nu sunt sigure. Rămâne de văzut dacă tratamentul la care lucrează firma la care este acționar majoritar va constitui o alternativă mai bună la vaccin.