Ce a ajuns să facă Lucian Bute după ce a dispărut complet din viața publică

Olteanu Ștefan 27.04.2021, 17:33
Ce a ajuns să facă Lucian Bute după ce a dispărut complet din viața publică

Lucian Bute a dispărut complet din viața publică după ce a renunțat la cariera din box. Bute a fost timp de aproape 5 ani campion mondial IBF la categoria supermijlocie, timp în care și-a apărat centura de 9 ori. În martie 2019, după mai bine de 15 ani în care a boxat la profesioniști, Lucian Bute și-a anunțat oficial retragerea din ring. El și-a dedicat tot timpul familiei și a încercat să investească banii câștigați pentru a-și asigura un trai cât mai bun.

Ce a ajuns să facă Lucian Bute după ce a dispărut complet din viața publică

Au trecut mai bine de doi ani de când Lucian Bute și-a anunțat oficial retragerea din box și a dispărut din viața publică. Fostul campion mondial IBF la supermijlocie locuiește în Montreal, el având și cetățenie canadiană din anul 2012. Imediat după retragerea din cariera de sportiv, Bute s-a reorientat spre afaceri. Fostul mare pugilist al României a cumpărat un complex imobiliar în Montreal pe care îl gestionează cu succes și în prezent. Într-un interviu acordat la începutul anului, pentru Journal de Montreal, Lucian Bute spune că această investiție l-a ajutat să își consolideze averea pe care a adunat-o din box:

Nu mi-am irosit banii. Am decis să îl investesc în achiziționarea mai multor blocuri de apartamente cu prieteni care se aflau în această industrie. Astăzi, împreună cu soția mea, Elena, noi gestionăm blocurile. Îmi place, îmi place… Sunt foarte mândru de investițiile pe care le-am făcut în carieră”, le-a mărturisit Bute, jurnaliștilor canadieni.

E vedeta complexului rezidențial

Bute face tot posibilul pentru a le oferi locatarilor condițiile cele mai bune. Fostul pugilist nu a vrut să dezvăluie numărul exact de clădiri pe care le deține, însă a spus că este vorba despre „câteva zeci de uși”.

Manageriez bine afacerea și învăț în fiecare zi. Locatarii știu că aceasta este clădirea mea. Mă recunosc și respectul este reciproc. Încercăm să oferim cel mai bun serviciu posibil”, a mai spus Bute.

Lucian Bute și-a apărat centura mondială IBF la supermijlocie de 9 ori
Lucian Bute și-a apărat centura mondială IBF la supermijlocie de 9 ori

Lucian Bute se mândrește cu investiția sa

Afacerea în care a investit fostul campion mondial a început deja să producă profit, lucru care îl mulțumește pe Bute. El spune că în acest fel își poate întreține familia fără prea mari griji:

Prin cumpărarea blocurilor mele, mi-au oferit un venit bun după carieră. Mi-a permis să mă relaxez și să-mi văd copiii crescând. A fost ideal pentru mine. Nu aș putea cere mai mult”, a continuat fostul boxer.

Nu se gândește să mai revină în box

41 de ani a împlinit Lucian Bute, pe 28 februarie 2021. El spune că nu are de gând să mai revină în box.

Am încrucișat mănușile cu Howard Grant (n.r. fost pugilist canadian). După 30 de minute, mă săturasem. Nu mi-a fost teamă că îmi va reaprinde flacăra interioară.
Am văzut mai multe cazuri de boxeri care și-au irosit banii și care trebuie să se întoarcă pe ring. Este trist să vezi asta. Oamenii nu realizează cât de periculos este să revii după pensionare. Un pumn poate schimba totul. Una sau două lupte suplimentare pot provoca daune semnificative”, a spus Bute.

Leonard Doroftei, un alt fost campion mondial al României la box, a ales să își investească și el banii adunați în carieră. Ce s-a ales de restaurantele lui Leonard Doroftei.

Urmăriți Playsport.ro și pe