Ce s-a ales de restaurantele lui Leonard Doroftei

Sorin Chiriac 26.04.2021, 15:42
Ce s-a ales de restaurantele lui Leonard Doroftei

Ce s-a ales de restaurantele lui Leonard Doroftei. Fostul campion mondial WBA la semiușoară a luat din nou calea Canadei, acum 2 ani. „Moșu” a fost nevoit să-și închidă pub-ul pe care îl avea în Ploiești, din cauza problemelor făcute de autoritățile locale. Acum, Doroftei lucrează la o sală de box din Montreal, dar încă visează să revină, într-o zi, acasă.

Ce s-a ales de restaurantele lui Leonard Doroftei

A câștigat, a investit, a pierdut! Ce s-a ales de restaurantele lui Leonard Doroftei este povestea unui campion făcut KO de autoritățile locale. În 2002, când câștiga titlul WBA la semiușoară, Doroftei era privit ca un erou. După ce și-a agățat mănușile-n cui, eroul s-a întors acasă, după ani petrecuți în Canada, unde era clubul de care aparținea, Interbox. A revenit chiar în orașul natal, Ploiești, unde și-a deschis un local. Unul de mare succes, timp de mai bine de un deceniu.

Situat în centrul orașului, restaurantul atrăgea, firește, și prin faima patronului. Dar, în 2017, Primăria Ploiești a decis să-i retragă autorizația de funcționare. Motivul: riscul seismic al clădirii în care se afla localul. Dar Doroftei a acuzat o „lucrătură” a autorităților locale.

După câte s-au întâmplat, dacă ar fi si dau timpul înapoi, nu aș schimba nimic. Clubul l-am închis de mult. M-au sufocat. Nu mi-au dat șansa să-mi revin, măcar. Ei știau din 1996 că acea clădire avea risc seismic, iar mie mi-au dat spațiul în 2005, iar în 2017 m-au dat afară. Sunt singurul care a plecat de acolo. M-aș întoarce la Ploiești pentru oameni”, a declarat Leonard Doroftei la Radio GoldFM.

Ce s-a ales de restaurantele lui Leonard Doroftei
Din restaurantele lui Leonard Doroftei de la Ploiești s-a ales praful. Fostul campion mondial la box s-a mutat de 2 ani în Canada/Sursa foto: Facebook – Pub Doroftei

Alungat de ai lui, s-a refugiat în Canada

„Moșu” s-a luptat cum a putut cu decizia mai-marilor urbei. Dar avea să descopere că loviturile acestora sunt mai devastatoare decât ale oricărui adversar din ring. A fost nevoit să își mute barul într-un spațiu de la stadionul ”Ilie Oană”. Însă, profitul a scăzut dramatic. În plus, nu și-a putut recupera suma – sute de mii de euro – investită în pub-ul inițial.

Îmi merge greu cu afacerea, nu prea am clienţi pentru că noua locaţie nu are vad. În plus, în zile de meci, se închide zona cu garduri, iar în local sunt obligat să nu servesc băuturi alcoolice. Asta este, mai trag de ea. Organizez evenimente, ele ne mai ţin în viaţă. Muncesc la terasă ca să am o pâine. Este o afacere de familie, trăim din asta. Deocamdată, sunt la început şi mă chinuiesc să fac vad. Am câteva mese, vreo doi angajaţi, plus bucătarul, este o improvizaţie. Nu mă plâng şi încerc să fac treabă bună şi aici”, spunea fostul boxer, în 2018, citat de click.ro.

S-a ales însă praful de „Doroftei Pub”, ce s-a prăbușit total după aceea. Astfel, „Moșu” a hotărât să se mute din nou în Canada, cu familia, la Montreal, în 2019.

Este antrenor la o sală de box din Montreal

Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani şi unii m-au făcut cerşetor. Când un ploieştean a scris un articol prin care spunea că sunt cerşetor …  Atunci am simţit că e gata! Plec! În condiţiile în care atunci cand am venit acasă obţinusem cetăţenia canadiană. Am lăsat Canada şi am venit acasă. Nu mă poate acuza cineva că aş fi trădător”, a mai declarat,plin de amărăciune, fostul campion, la Radio Gold FM.

Reîntors în Canada, Leonard Doroftei face ce știe el cel mai bine. Box. Nu mai e în ring, ci în colțul ringului, pregătind viitorii campioni. Este antrenor la o sală importantă din Montreal și spune că salariul este unul care îi permite să ducă o viață decentă.

E o sală mare de sport, vin foarte, foarte mulți oameni. Chiar și Lucian Bute mai vine din când în când la aceeași sală, are un program cu niște copii. Face antrenamente, se mișcă foarte mult”, a povestit Doroftei, anul trecut, la Digi Sport.