Ce a declarat Emma Răducanu după ce a câștigat US Open. VIDEO cu momentul care a schimbat istoria

Catinca Giosanu 12.09.2021, 08:37
Ce a declarat Emma Răducanu după ce a câștigat US Open. VIDEO cu momentul care a schimbat istoria

Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) a învins-o pe Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3 și a câștigat US Open 2021! În urma performanței reușite, sportiva de 18 ani a făcut câteva declarații. Jucătoarea cu tată român și mama chinezoaică a spus, printre altele, că o felicită pe canadiancă pentru modul în care a evoluat. Cât despre reușita sa, a mărturisit că are parte de cea mai frumoasă zi din viața ei.

Emma Răducanu, noua campioană a US Open 2021

Emma Răducanu a câștigat ultimul turneu de Grand Slam al anului venind din calificări. Astfel, ea a stabilit un record istoric. La finalul jocului de la New York, campioana britanică a ținut să le mulțumească celor din echipa sa, care i-au fost alături atât în ultimele trei săptămâni la New York, cât și în precedenții ani. De asemenea, a felicitat-o pe Leylah Fernandez, o prezență surpriză în finala US Open.

Vreau s-o felicit pe Leylah, a jucat un tenis incredibil, a învins jucătoare de top aici. A fost un nivel foarte ridicat aici, sper să jucăm și alte finale, la același nivel. Am stat trei săptămâni aici, cu echipa alături de mine, le mulțumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat de-a lungul anilor.

Și, mai mult, vreau să le mulțumesc celor din New York, pentru că m-au făcut să mă simt ca acasă.

Leylah a jucat un tenis foarte bun, mereu luptă, de aceea a ajuns în finală. Știam că trebuie să lupt, am rămas foarte atentă pe ceea ce am de făcut și m-am concentrat pe atitudine, asta contează foarte mult.”, a declarat Emma Răducanu, după meciul cu Leylah Fernandez.

”Cea mai frumoasă zi din viața mea”

Răducanu a adus aminte și de Virginia Wade, precedenta britanică ce a câștigat un Grand Slam.

Viitorul tenisului feminin e grozav, fiecare jucătoare are o șansă. Sper ca noua generație să poată să calce pe urmele unor mari campioane care au fost aici. Mă bucur mult că Virginia este aici, la fel și Tim Henman.”, a mai spus campioana US Open.

La scurt timp după ce a intrat în posesia trofeului, Emma a stat de vorbă și cu Mats Wilander, corespondent Eurosport la finala de la Flushing Meadows.

Să fiu aici, cu acest trofeu, este incredibil. În urmă cu 3 săptămâni glumeam despre un astfel de turneu. Este cea mai frumoasă zi din viața mea. Cred că nivelul meu a crescut de la meci la meci, Pe măsură ce am avansat, adversarele au devenit din ce în ce mai bune.

M-a surprins și pe mine nivelul pe care l-am arătat în anumite momente. Leylah a învins multe jucătoare din TOP 10, știam că va trebui să respir adânc, mă bucur am reușit să-mi ridic nivelul când a fost nevoie.”, a spus Emma.

Urmăriți Playsport.ro și pe