Minunea Emma Răducanu intră direct în istoria US Open. Meci fabulos făcut de jucătoarea cu origini românești

Moldoveanu Camelia 08.09.2021, 22:59
Minunea Emma Răducanu intră direct în istoria US Open. Meci fabulos făcut de jucătoarea cu origini românești

Meci fabulos și reușită istorică pentru Emma Răducanu la US Open. Jucătoarea de tenis din Marea Britanie cu origini românești are doar 18 ani și nu a cedat niciun set în acest turneu de Mare șlem. Reacție fabuloasă după încă o reușită.

Emma Răducanu s-a calificat mai departe la US Open

Moment istoric la US Open! Emma Răducanu, jucătoarea de tenis de pe locul 150 WTA, a câștigat meciul împotriva Belindei Bencic (12 WTA), scor 6-3, 6-4. Astfel, sportiva din Marea Britanie cu origini românești a reușit să se califice în semifinalele ultimului turneu de Mare șlem din acest an.

Este pentru prima dată în istorie când o sportivă reușește să ajungă până în semifinalele de la US Open după ce a început ascensiunea din calificări. Este de menționat și faptul că Emma Răducanu și-a adjudecat victoria superbă în fața campioanei olimpice de la Tokyo.

Cu toate că a început meciul pierzând primele două game-uri, și-a revenit ulterior și a dominat-o pe Belinda Bencic. Această victorie se adaugă la șirul impresionant de meciuri câștigate la US Open fără a ceda nici măcar un set. Parcurs magic!

Am avut o adversară foarte puternică, m-a surprins la început pentru că lovește foarte puternic, a trebuit să mă repliez. A fost un meci foarte greu, dar mă bucur că am reușit să câștig. Mulțumesc mult publicului pentru sprijinul acordat.

Am o echipă extraordinară cu mine aici, care mă păstrează cu picioarele pe pământ. Am o echipă și acasă, care nu a putut fi aici, dar cu care păstrez contactul permanent”, a declarat Emma Răducanu.

Suma impresionantă încasată de sportiva de doar 18 ani

Emma Răducanu a trecut, pe rând, în calificări de: Bibiane Schoofs, 6-1, 6-2; Mariam Bolkvadze, 6-3, 7-5; și Mayar Sherif 6-1, 6-4. Pe tabloul principal nu a avut nicio emoție în fața unor sportive mult mai experimentate: Stefanie Voegele, 6-2, 6-3, Shuai Zhang, 6-2, 6-4, Sara Sorribes Tormo, 6-0, 6-1, Shelby Rogers, 6-2, 6-1, și Belinda Bencic, 6-3, 6-4.

Până acum, de la US Open, Emma Răducanu o să încaseze pentru toate aceste reușite un cec de 675.000 de dolari. Până la această participare ea a avut în conturi, doar din tenis, câștiguri în valoare de 303.00. Cu alte cuvinte, se pregătește pentru primul milion de dolari, la doar 18 ani, făcuți strict din „sportul alb”.

După optimile de la US Open, Emma Răducanu a ajuns pe locul 51 în ierarhia live. Calificarea în semifinale o să o propulseze printre primele 50 cele mai bune jucătoarea de tenis din lume.

Emma Răducanu, copleșită de emoții în fața Simonei Halep

Emma Răducanu este o stea în devenire a tenisului feminin, însă cu toate acestea a fost copleșită de emoții în fața Simonei Halep. Cele două s-au întâlnit cu ocazia Grand Slam-ului US Open, iar britanica de 18 ani a salutat-o pe Halep. Momentul a fost unul grozav, totul fiind dezvăluit chiar de Emma.

Mai mult, jucătoarea cu origini române a dezvăluit că are doi idoli în tenisul feminin:

Simona Halep și Li Na (n.r. – sunt idolii ei). Este absolut minunat să o văd aici pe Simona. Chiar i-am spus ‘bună’, este o experiență grozavă!”, a spus Emma în exclusivitate pentru Eurosport.

Emma e impresionată de modul în care Simona Halep se luptă pe teren:

Îi admir deplasarea din teren și modul în care luptă. Ea a câștigat Wimbledon și a spus că nu se aștepta să reușească asta, dar a arătat că dacă îți pui mintea și inima la lucru, poți să atingi tot ceea ce îți propui”, spunea Emma Răducanu, într-un interviu acordat pentru inews.co.uk.

Urmăriți Playsport.ro și pe