Ce a devenit și US Open…Scene incredibile la turneul de Mare Șlem, sancțiunea a venit sub forma unei note de plată

Olteanu Ștefan 06.09.2022, 15:10
Ce a devenit și US Open…Scene incredibile la turneul de Mare Șlem, sancțiunea a venit sub forma unei note de plată

Australianul Nick Kyrgios (27 de ani – 25 ATP) a fost protagonistul unor noi scene incredibile la turneul de Mare Slem de la Flushing Meadows, iar organizatorii US Open nu l-au iertat pe jucător și l-au sancționat cu o nouă amendă. Este a doua notă de plată care vine pe numele lui Kyrgios în decursul a doar câteva zile.

Scene incredibile la US Open, cu Nick Kyrgios în prim-plan. Ce a mai făcut australianul la turneul de Mare Șlem

Nick Kyrgios este unul dintre cele mai rostite nume de la US Open 2022, însă australianul nu se face remarcat neapărat prin prestațiile sportive, ci mai degrabă prin scenele incredibile pe care le provoacă la turneul de Mare Șlem.

În turul doi, Kyrgios a făcut niște acuzații fără precedent în timpul unui meci de tenis, spunându-i arbitrului că o persoană din tribune fumează „marijuana”.

„La naiba, este miros de marijuana. E marijuana. Atunci când un jucător are astm și aleargă dintr-o parte în alta nu este tocmai ideal”, a tunat Kyrgios.

Tot în disputa din turul 2, contra francezului Benjamin Bonzi, Nick Kyrgios a mai recurs la un gest șocant. Supărat pe cei din loja sa, australianul s-a întors către ei, a scuipat, după care a transmis: „Plecați acasă, nenorociților!”.

Pentru această ieșire inacceptabilă, Kyrgios a fost amendat cu o sumă record de organizatorii US Open, respectiv 7.500 de dolari.

Însă, „mărunțișul” menționat nu îl poate face pe unul ca Nick Kyrgios să își schimbe comportamentul. Astfel, în duelul cu Daniil Medvedev (1 ATP) din optimile de finală, australianul a comis-o din nou.

Tot cei din loja sa au fost luați la țintă de o serie de cuvinte dure: „Spune-mi, naibii, unde să servesc! (n.r. Tell me where to f***ing serve). De 3 ori…Spune ceva! La dracu! (n.r. F***ing hell)”, s-a auzit strigând Kyrgios spre boxa sa, scriu australienii de la news.com.au.

Organizatorii de la US Open au încadrat gestul lui Nick Kyrgios în categoria „obscenități verbale” și l-au mai amendat cu încă 4.000 de dolari.

Comentatorii TV, puși în situații dificile din cauza australianului

Având în vedere liniștea cu care este tratat „sportul alb” din tribune, cuvintele jignitoare pe care Nick Kyrgios le rostește pe terenul de tenis se aud foarte ușor și la televizor. În acest context, comentatorii partidelor în care protagonist e australianul sunt puși în situații dificile.

De altfel, în disputa dintre Kyrgios și Medvedev, unul dintre comentatorii americani le-a cerut scuze telespectatorilor:

„Sunt atâtea microfoane aici, încât veți auzi multe lucruri de genul acesta. Ne cerem scuze pentru asta!”, a transmis unul dintre comentatori, potrivit sursei citate.

Totuși, lăsând la o parte aceste ieșiri nedemne pentru un sportiv de valoarea sa, Nick Kyrgios reușește să aibă un parcurs foarte bun la US Open. El l-a învins pe Medvedev în patru seturi, scor 7-6 (11), 3-6, 6-3, 6-2.

În sferturile de finală, australianul va da piept cu rusul Karen Khachanov (26 de ani – 31 ATP).

Kyrgios încă are coșmaruri după finala de la Wimbledon. E sigur că ar fi câștigat dacă se îndeplinea o cerință.