Ce a observat Nicolae Dică în eșecul naționalei cu Slovenia: „E punctul meu de vedere, voi spuneți ce vreți”

Robert Zanfir 18.11.2022, 22:42
Ce a observat Nicolae Dică în eșecul naționalei cu Slovenia: „E punctul meu de vedere, voi spuneți ce vreți”

Nicolae Dică (42 de ani) crede că repriza a doua a meciului pierdut de România cu Slovenia, 1-2, este una care ne dă speranțe. Fostul secund al naționalei spune că Edi Iordănescu a reacționat foarte bine la pauza amicalului de la Cluj.

România termină în genunchi un an trist. Naționala a pierdut la Cluj, 1-2 cu Slovenia, și continuă seria rezultatelor revoltătoare din ultimul timp. Tot mai mulți oameni de fotbal spun că Nicolae Stanciu a devenit decisiv în angrenajul „tricolorilor”. Totuși, Ionel Ganea crede că prima reprezentativă este o pălărie prea mare pentru actualul selecționer: „Are numai alibi și vrăjeală de-asta ieftină”.

Ce a observat Nicolae Dică în eșecul naționalei cu Slovenia

Exact în ziua primului meci de la Campionatul Mondial din Qatar, România va juca ultima partidă a anului. Va merge la Chișinău, pentru un amical frățesc. Din Moldova va lipsi și Răzvan Marin, nevoit să revină la Empoli.

În toată criza de rezultate a naționalei, Nicolae Dică vede un motiv de speranțe. Fosta „mână dreaptă” a lui Mirel Rădoi laudă reacția de la pauză a lui Edi Iordănescu.

„Prima repriză a fost foarte slabă. Adversarul ne-a pus probleme, n-au reșit să ieșim din cel pressing cu doi atacanți, n-am reușit să avem posesie. Defensiv am avut probleme, au avut și alte ocazii de a marca. În afară de ce le-a spus Edi la pauză, a făcut și un lucru bun și s-a văzut.

A venit cu un mijlocaș central între fundașii centrali și am făcut superioritate 3 contra 2 pentru a ieși din acel pressing. Am reușit să le punem probleme, să dăm gol, cu o execuție foarte frumoasă a lui Drăguș.

A doua repriză ne dă speranță. E punctul meu de vedere, acom voi spuneți ce vreți. Vreau să spun și de jucători. Am avut mulți tineri, o medie de vârstă de vreo 23-24 de ani. În a doua repriză, la fel, jucători tineri introduși.

Asta ar trebui să ne bucure puțin. Trebuie să fie chemați în continuare dacă au evoluții bune la cluburi. Rău e că începem să jucăm de la 2-0 pentru adversar. De ce nu jucăm de la 0-0?”, a spus Nicolae Dică, conform Orange Sport.

Edi Iordănescu: „Există viitor!”

La finalul amicalului de la Cluj, Edi Iordănescu a declarat că echipa are viitor și a vorbit de un rezultat de moral cu Moldova!

„Testul a fost foarte bun, chiar dacă rezultatul nu a fost unul pozitiv. Mă bucur că am avut posibilitatea să debutăm 5 jucători, într-un meci împotriva unei echipe de calibru, care a venit cu jucători care evoluează la un nivel foarte bun.

Au venit în formulă completă, eram în gardă, ne-am așteptat la asta. În prima repriză am fost timorați, s-a văzut că ne căutam, că nu avem chimie de joc. Au fost pe teren două echipe, una coerentă și alta care își căuta chimia și relațiile de joc. Din păcate, o greșeală individuală și o nesincronizare la golul 2 ne-au adus în dezavantaj.

În repriza a doua am văzut altceva, altă încredere. Am marcat un gol și nu cred că sunt subiectiv când spun că puteam obține cel puțin un egal.

Dacă ne uităm pe lot și pe context… dacă ne uităm că am avut un adversar care a venit complet, ne-am asumat asta. Ne-am asumat selecția și obiectivele. Echipa avea nevoie de încă un rezultat de moral, să legăm aceste rezultate pozitive, cu jucători tineri în componență.

Trebuie să tragem linie, vom analiza starea jucătorilor și eventualele probleme medicale. Căutăm un rezultat pozitiv și sper să-l găsim (n.r. – în Moldova). Există viitor și cred că ei pot face lucruri mai mari decât își pot închipui”, a declarat Edi Iordănescu.