Ce a spus Adi Mutu despre preluarea echipei naționale: „Îmi face plăcere”

Robert Zanfir / 25.11.2021, 22:17
Ce a spus Adi Mutu despre preluarea echipei naționale: „Îmi face plăcere”

Adi Mutu spune că nu a primit nicio ofertă din partea FRF pentru preluarea echipei naționale. Fostul mare atacant al tricolorilor crede că Gică Hagi ar merita cel mai mult să conducă prima reprezentativă.

Gică Hagi a fost unul dintre primii ofertați de Răzvan Burleanu, în dorința de a găsi rapid un înlocuitor pentru Mirel Rădoi. Patronul Farului a refuzat, iar federalii au luat drumul Greciei. Playsport a prezentat în exclusivitate întâlnirea dintre Burleanu, Mihai Stoichiță și Răzvan Lucescu.

Mutu: Hagi e cel mai potrivit pentru națională

Victor Pițurcă, Edi Iordănescu, Laszlo Boloni sau Adi Mutu sunt alte nume aflate pe lista celor de la FRF. Ultimul spune că nu a primit nicio invitație la discuții.

Mai mult, fostul mare jucător al tricolorilor lasă de înțeles că nu ar putea prelua echipa la finalul acestui an. Mutu dezvăluie că Gică Hagi ar fi cel mai potrivit pentru un nou proiect la națională.

„Cred că a fost o mişcare bună a celor din Federaţie. Şi eu am aceeaşi părere ca şi ei, Hagi e cel mai potrivit să fie antrenorul naţionalei în acest moment. Sincer chiar cred că au vrut să-l pună pe Hagi. Consider că au crezut şi ei că e omul cel mai potrivit.

Nu cred că a fost un bluf din partea lor, a celor de la FRF. Cred că a fost o intenţie… sunt convins că au crezut că Hagi e omul cel mai potrivit să vină la naţională. Atât timp cât Hagi va fi antrenor, indiferent cine va fi preşedinte la FRF, va fi pe lista de propuneri pentru selecţionerul naţionalei României”, a declarat Adi Mutu.

Ce a spus Adi Mutu despre preluarea echipei naționale

„Cred că luna noiembrie, pentru antrenorii care sunt liberi de contract, este o lună moartă. Mie nu îmi place să iau o echipă în luna noiembrie, aştept până în decembrie.

Echipa naţională cred că are antrenor până pe 30 noiembrie. Văd şi eu şi îmi face plăcere că sunt printre aceşti antrenori buni. Pe mine deocamdată nu m-a întrebat nimeni şi nici nu cred că o va face. În ceea ce mă priveşte, nimic”, a dezvăluit Adrian Mutu la Digi Sport.

Mutu crede că infuzia de jucători tineri, veniți de la naționala de tineret, a dus la o lipsă de experiență, care a dăunat și în meciul decisiv cu Islanda.

„Vin foarte mulţi jucători de la Under 21, generaţia care a fost la ultimele două Europene… poate se gândesc că un antrenor cu experienţă ar fi gestiona mai bine lucrurile.

Dar experienţa nu e cheia succesului. Trebuie să fii echilibrat în decizii şi să foloseşti jucătorii cei mai în formă. Trebuie să vedem valoarea naţionalei şi să nu mai avem aceleaşi pretenţii”, a maispus Mutu.