Ce afacere și-a lansat Cristiano Ronaldo chiar în momentul în care semna cu Manchester United

Gheorghiu Dan 04.09.2021, 08:14
Ce afacere și-a lansat Cristiano Ronaldo chiar în momentul în care semna cu Manchester United

Cristiano Ronaldo va avea un salariu fabulos la Manchester United, mai ales pentru un jucător de 36 de ani, însă acești bani reprezintă o parte tot mai mică din veniturile sale. CR7 este deja un brand internațional, care și-a adăugat o afacere chiar în zilele în care starul portughez își negocia trecerea de la Juventus la Manchester United.

Cristiano Ronaldo, numele unei afaceri uriașe

CR7 Eyewear este ultima afacere lansată de Cristiano Ronaldo. Starul portughez vinde online ochelari de soare și de vedere purtând celebrul său logo, CR7. Prețurile sunt piperate: cea mai ieftină pereche de ochelari, indiferent că sunt de vedere sau de soare, costa 140 sau 173 de euro. La copii, prețurile încep de la 85 de euro perechea.

Este ultima dintre afacerile lansate de Ronaldo, care a început acum mulți ani să-și investească banii câștigați din fotbal și din social media. Portughezul va avea un salariu de 30 de milioane de euro anual la Manchester United, cu trei milioane mai puțin decât avea la Juventus, însă și așa este unvenit uriaș pentru un fotbalist care în februarie va împlini 37 de ani.

Prima afacere de calibru pornită de Cristiano Ronaldo a fost cea în domeniul hotelier. În 2016 a inaugurat două hoteluri cu același nume: Pesanta CR7. Unul este situat în Funchal, localitatea sa natala și un centru turistic important al Portugaliei, și celălalt în Lisabona. Conform presei internaționale, Ronaldo intenționează să mai construiască alte câteva, la New York, la Paris, la Marrakech și, deloc suprinzător, la Manchester.

O altă afacere importantă în portofoliul starului portughez este cea a clinicilor de implant de păr. Pe primele două le-a pornit în Spania, în 2019, la Madrid și la Marbella, urmate de alte zece, în întreaga lume.

Sponsorizări de miliarde de euro

O altă afacere de succes a lui Ronaldo este cea din industria de îmbrăcăminte. CR7 are propria linie de lenjerie intimă, dar și una de jeanși.

În afara afacerilor proprii, Ronaldo câștigă o mulțime de bani din partea firmelor cărora le face reclamă. Cristiano a semnat un contract pe viață cu Nike, care îi va aduce câteva sute de milioane de euro (2,5 milioane pe lună), și, în plus, mai reprezintă fața unor companii de top mondial, precum Armani, Tag Heuer, Herbalife, Clear, PokerStars și Castrol.

Conform revistei Forbes, averea lui Cristiano Ronaldo este cifrată la aproape un miliard de euro. De altfel, există o dezbatere între economiști, fiindcă unii afirmă că starul portughez ar fi devenit al doilea sportiv al planetei, după Michael Jordan, care a ajuns la un miliard, dar nimeni nu poate dovedi acest lucru, iar Cristiano este extrem de discret în această privință.

Urmăriți Playsport.ro și pe