Ce ar face Olimpiu Moruțan cu puterea absolută? „Simplu, aș vrea România campioană mondială”

Radu Bordei 23.12.2022, 11:50
Ce ar face Olimpiu Moruțan cu puterea absolută? „Simplu, aș vrea România campioană mondială”

Olimpiu Moruțan (23 de ani) pare că și-a revenit la Pisa, unde este jucător de bază. Românul speră ca evoluțiile sale să ajute și echipa națională. Mai ales că fostul mijlocaș al FCSB a avut evoluții promițătoare la ultima acțiune a selecționatei.

Olimpiu Moruțan vrea România campioană mondială. Cum ar putea realiza asta

Desemnat „Tricolorul lunii”, mijlocașul celor de la Pisa a oferit un interviu canalului oficial al FRF. Jucătorul a glumit și a spus ce ar face dacă ar avea pentru o zi puterea de a decide orice, în lume. „Aș vrea România campioană mondială” a comentat, amuzat, fotbalistul. Moruțan s-a bucurat și pentru distincția primită în urma evoluțiilor de la amicalele Sloveniei și Moldovei.

Am așteptat mult convocarea, vroiam să fiu acolo. Știu ce calități am, că pot da mai mult, acum sper să ajut să ne calificăm la Euro. Am avut evoluții bune, dar au fost meciuri amicale, nu pot să trag mari concluzii. Am vrut doar să demonstrez că pot ajuta echipa națională. Mă bucur pentru acest trofeu, am muncit mult, am demonstrat că meritam, dar este doar un început.

Avem mulți jucători talentați, dar mai avem nevoie de muncă, sacrificiu, efort, pentru ca să ajutăm România să se califice. Selecționerul mi-a transmis să nu mă mai uit înapoi, să fiu mereu pregătit pentru convocare. Noi nu simțim presiune, dar publicul vrea calificări, este normal. Grupa de Euro este dificilă, dar dacă nu facem pași greșiți, suntem atenți, putem să ne calificăm, a comentat Olimpiu Moruțan

„Am planuri mari de viitor”

De când s-a transferat la Pisa, fotbalistul a redescoperit plăcerea de a juca fotbal. A marcat deja 4 goluri și s-a declarat impresionat de nivelul fotbalului din eșalonul secund italian.

Am început să joc bine, să marchez, să dau pase de gol. Îmi place că aici mă bucur de fotbal, de meciurile pe care le am, vreau să o țin tot așa. M-am acomodat repede, eu nu am probleme de adaptare. Mă bucur că îi am și pe Marius și Adrian cu mine.

Nu am un program deosebit. Dimineața iau cafeaua, mănânc, apoi vine ora de antrenament. Ne pregătim după amiază, așa că nu este timp decât să ne concentrăm la fotbal. Serie B este un campionat dificil, tactic, agresiv. Aici trebuie să ai forță. Eu sper să promovăm în Serie A, de aceea am și ales acest club, pentru un obiectiv îndrăzneț.

Eu vreau să ajung la o echipă mai mare, să devin din ce în ce mai bun. așa voi crește și voi juca în competiții din ce în ce mai importante. Mă bucur că am avut oferta de la Galata, încă sunt jucătorul lor și, de ce nu, poate o să mă întorc acolo. Au fost lucruri pe care nu le-am putut gestiona, dar timpul le va rezolva pe toate. Acolo trebuie să îți ridici nivelul, lumea te compară cu Gică Hagi și Gică Popescu, dar nu trebuie să pui la suflet, trebuie să te concentrezi pe ce poți tu, a declarat Moruțan

Urmăriți Playsport.ro și pe