Semne excelente pentru Olimpiu Moruțan din partea șefilor de la Pisa: „Suntem foarte mulțumiți de el”

Gabriel-Alexandru Ioniță 02.12.2022, 14:25
Semne excelente pentru Olimpiu Moruțan din partea șefilor de la Pisa: „Suntem foarte mulțumiți de el”

Olimpiu Moruțan traversează o perioadă foarte bună la Pisa, iar acest fapt a fost subliniat chiar de directorul sportiv al clubului din Serie B. Mijlocașul ofensiv român în vârstă de 23 de ani a ajuns la patru goluri și cinci pase decisive în 12 meciuri jucate în campionat în acest sezon.

Olimpiu Moruțan este foarte apreciat de conducerea celor de la Pisa

Astfel, oficialii clubului iau serios în calcul posibilitatea de a-l transfera definitiv de la Galatasaray. Momentan, Moruțan este doar împrumutat de clubul din Turcia. Italienii au o clauză de transfer în valoare de 5.5 milioane de euro, care va putea fi activată la finalul sezonului.

Este vorba totuși de o sumă destul de mare. Dar ultima declarație dată de directorul sportiv de la Pisa pe marginea acestui subiect sugerează că sunt șanse pentru ca Olimpiu Moruțan să fie cumpărat definitiv de gruparea aflată în prezent pe locul 10 în Serie B.

„Evident, suntem foarte mulțumiți de Moruțan. Suntem foarte mulțumiți de performanțele lui. Vedem în iunie”, a spus Claudio Chiellini potrivit fanatik.com.tr.

Fostul jucător de la FC Botoșani și FCSB, ridicat în slăvi și de presa din Italia

Moruțan a fost catalogat recent de către o parte a presei din Italia drept „cel mai talentat jucător din Serie B în acest moment”. Perioada aceasta petrecută de el la Pisa este văzută drept o alegere ideală pentru dezvoltarea sa ulterioară.

Pisa lui D`Angelo câștigă pentru că face spectacol. Iar spectacolul provine în principal din piciorul românului Olimpiu Moruțan, 23 de ani, în momentul de față cel mai talentat jucător din Serie B.

De fiecare dată când atinge mingea este un real pericol pentru adversari, deoarece inventează câte ceva de fiecare dată și trece cu ușurință.

Băiatul, care a crescut la Cluj, internațional român, este împrumutat de la gruparea turcă Galatasaray și nu ar fi putut alege o etapă mai bună în cariera sa pentru a se maturiza. Din picioarele sale au ieșit patru goluri (unele, din manualul de fotbal), dar și cinci pase decisive”, au scris cei de la Tutto Sport.

Din ultimele informații apărute pe seama acestui subiect, se pare că cei de la Pisa ar fi dispuși să plătească maxim 3 milioane de euro la finalul sezonului pentru a-l transfera definitiv pe Moruțan. Iar cei de la Galatasaray, cel puțin pentru moment, nici nu ar vrea să audă de această variantă. Rămâne de văzut cum se va soluționa această situație în lunile următoare.

Urmăriți Playsport.ro și pe