Ce avantaj pentru Simona Halep în scandalul de dopaj! Românca a primit sprijin din partea unui fost număr 1 mondial: „Este un om onest”

Catinca Giosanu 08.11.2022, 16:43
Ce avantaj pentru Simona Halep în scandalul de dopaj! Românca a primit sprijin din partea unui fost număr 1 mondial: „Este un om onest”

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis, după ce testele anti-doping de la US Open au ieșit pozitive. Fosta lideră mondială a fost susținută de diverse persoane din lumea sportului, în urma scandalului de dopaj în care este implicată. Ultima persoană care i-a luat apărarea este o altă sportivă care a scris istorie.

Simona Halep, apărată de o altă jucătoare din circuit

Australianca Ashleigh Barty, fost număr unu mondial WTA, a vorbit despre situația nefericită în care se află jucătoarea română de tenis.

Câștigătoare a trei Grand Slamuri de-a lungul carierei, Barty spune că Simona Halep se numără printre puținele prietene pe care le are în circuit. Fostul lider mondial din tenisul feminin a mărturisit că păstrează în continuare legătură cu marea noastră campioană, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat.

De asemenea, a ținut să sublinieze că Simona Halep este un om onest.

”Simona este una dintre cele mai bune persoane”

Australianca a lăsat să se înțeleagă că jucătoarea de la malul mării nu ar fi fost în stare să consume cu bună știință o substanță interzisă de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD).

Simona Halep este o prietenă incredibilă pe care o am. Este una dintre cele mai oneste persoane, dar, evident, nu pot comenta. Tot ce pot să spun este că Simona este una dintre cele mai bune persoane. Este dificil să spun altceva. Am vorbit cu ea, am vrut să văd ce mai face ca om.”, a declarat Ashleigh Barty.

”Pentru mine ca persoană, asta este corect”

Ashleigh Barty a împlinit în primăvara acestui an frumoasa vârstă de 26 de ani. Ea a decis să se retragă din sportul alb înainte să își sărbătorească ziua de naștere, iar acum lucrează la una dintre cele mai mari companii din Australia.

Sunt atât de fericită şi sunt atât de pregătită. Şi ştiu doar în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect.”, a Barty ea într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

Agenția Mondială Antidoping (WADA) plasează Roxadustatul în clasa substanțelor interzise, al căror consum aduce o suspendare de patru ani. Rămâne de văzut ce verdict vor da judecătorii în cazul Simonei Halep.

Urmăriți Playsport.ro și pe