Ashleigh Barty, lipsită de regrete după retragerea prematură din tenis. Australianca a dezvăluit ce planuri are pentru viitor

Dragos Stefanescu 12.07.2022, 13:40
Ashleigh Barty, lipsită de regrete după retragerea prematură din tenis. Australianca a dezvăluit ce planuri are pentru viitor

La finalul lunii martie a acestui an, Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea din tenis la doar 25 de ani. Decizia numărului 1 WTA a luat prin surprindere pe toată lumea. La câteva luni distanță, Barty susține că nu are regrete pentru retragerea prematură din tenis. Totodată, australianca a negat zvonurile conform cărora ar dori să înceapă o carieră în golf.

Ashleigh Barty nu regretă că s-a retras din tenis. Australianca a dezvăluit ce planuri are pentru viitor

Pe 23 martie 2022, lumea tenisului mondial a fost uluită de o veste neașteptată. Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA, și-a anunțat retragerea din tenis. Barty și-a încheiat astfel cariera la numai 25 de ani. În ultimii ani, australianca a dominat tenisul mondial feminin, reușind să se mențină pe primul loc al clasamentului WTA timp de 114 săptămâni.

La câteva luni de la retragerea din tenis, Ashleigh Barty susține că nu are niciun regret față de decizia sa.

Nu am niciun regret că m-am retras. Niciunul. Ştiam că este momentul potrivit pentru mine. A fost ceea ce am vrut să fac.

Şi da, a fost incredibil. A fost tot ceea ce mi-am dorit vreodată”, a declarat Barty , pentru cotidianul britanic The Guardian.

În ultima perioadă s-a tot vorbit despre o eventuală carieră în golf pentru Ashleigh Barty, ea participând la mai multe turnee demonstrative. Australianca a dorit să lămurească situația și a explicat că joacă golf doar ca hobby, excluzând o carieră în acest sport.

Golful este un hobby pentru mine şi va fi mereu. Ştiu ce este nevoie pentru a ajunge în vârful oricărui sport şi nu intenţionez să depun toată munca pe care o necesită acest lucru”, a spus Barty.

Ashleigh Barty, o carieră fabuloasă în ciuda faptului că a fost extrem de scurtă

Ashleigh Barty a câștigat 15 turnee la simplu, dintre care 3 de Grand Slam. Australianca a triumfat la  Australian Open (2021), Wimbledon (2020), Roland Garros (2019). Ea mai are în palmares și 12 turnee la dublu. Dintre acestea cel mai important este succesul din 2018 de la US Open, unde alături de Coco Vandeweghe a cucerit marele trofeu.

Succesele de pe terenurile de tenis i-au adus lui Ashleigh Barty și câștiguri pe măsură. Australianca a strâns nu mai puțin de 23.829.071 de dolari.

Barty va scrie povești pentru copii

Ashleigh Barty a surprins din nou când a anunțat că va scrie cărți pentru copii. Primul volum va fi lansat chiar în luna iulie a acestui an. Acesta se va numi „Mica Ash” și va cuprinde 6 povești, toate inspirate din copilăria lui Barty.

Australianca a explicat că a fost determinată să facă acest lucru de nepoata ei în vârstă de 5 ani. Barty consideră că va fi extrem de frumos ca micuța să citească povești scrise chiar de către mătușa ei.

E la vârsta perfectă în care poate înțelege poveștile. Va fi minunat să poată citi poveștile scrise de mine. La 25 de ani nu e ceva obișnuit să intri într-un proiect ca acesta, dar este foarte captivant. Va fi distractiv și e ceva ce mi-am dorit întotdeauna să fac”, a spus Ashleigh Barty potrivit Reuters.

Urmăriți Playsport.ro și pe