Ce echipă pregătește Gigi Becali pentru meciul cu Dinamo. Planul scoate din echipă jucători importanți

Ștefănescu Dragoș / 29.01.2022, 15:32
Ce echipă pregătește Gigi Becali pentru meciul cu Dinamo. Planul scoate din echipă jucători importanți

Derby-ul Dinamo – FCSB se va juca duminică seară, pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”, de la ora 20:00. Partida se anunță extrem de disputată în ciuda situațiilor total diferite în care se află cele două cluburi. Gigi Becali a făcut deja strategia pentru acest meci, iar planul său scoate jucători importanți din echipa roș-albastră.

Strategie surprinzătoare la FCSB pentru derby-ul cu Dinamo

Derby-ul Dinamo – FCSB se va juca duminică seară de la ora 20:00, pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”. Partida suscită un interes imens în ciuda situațiilor total diferite în care se află cele două echipe. Dinamo se află pe un rușinos loc 15, cu doar 12 puncte acumulate. ”Câinii” se luptă cu disperare pentru evitarea retrogradării. De cealaltă parte, FCSB ocupă poziția a doua a Ligii 1 și se află în lupta pentru câștigarea titlului de campioană.

Înaintea marelui derby, Ovidiu Popescu, Adrian Șut și Ianis Stoica sunt jucătorii indisponibili din lotul FCSB-ului. Primii doi sunt accidentați, iar Stoica este încă sub tratament. De asemenea, Florinel Coman abia a revenit după accidentare și nu va fi forțat, fiind lăsat pe banca de rezerve.

Ianis Stoica nu a jucat nici cu CFR Cluj, din cauza unei amigdalitate pentru care se tratează cu antibiotic. Nerefăcut complet, Stoica s-a antrenat totuși vineri, dar șansele să evolueze în partida cu Dinamo sunt nule. În meciul cu CFR Cluj, Claudiu Keșeru a fost atacantul central al FCSB-ului. Acesta însă a dezamăgit și a fost înlocuit la pauză cu Andrei Dumiter. Ultima opțiune pe care o are Toni Petrea este trecerea lui Florin Tănase atacant. În această situație, Octavian Popescu ar juca inter stânga, iar  Valentin Gheorghe și Andrei Cordea ar fi cele două extreme.

Toni Petrea, discurs echilibrat înaintea derby-ului Dinamo – FCSB

La conferința de presă premergătoare meciului, Toni Petrea a dezvăluit că se teme ca jucătorii săi să nu trateze partida cu nonșalanță, având în vedere situația lui Dinamo în clasament. Antrenorul FCSB-ului a vorbit și despre situația gazonului din ”Ștefan cel Mare” care nu se va prezenta în cele mai bune condiții. Petrea susține că starea proastă a gazonului o avantajează pe Dinamo, acesta fiind motivul pentru care echipa roș-albă nu a dorit ca meciul să se joace pe alt stadion.

Mi-e teamă de atitudinea noastră, mi-e să nu avem o lejeritate în tratarea jocului. Sunt convins că la ora jocului, cei de la Dinamo vor fi foarte motivați.

E o problemă. Din păcate, trăim aceste vremuri și jucăm în ianuarie. Temperaturile nu ne ajută. Cred că puteam găsi un teren adevărat. Un asemenea joc merita un alt stadion, unde suporterii să fie într-un număr mai mare și jucătorii să nu aibă de suferit.

Eu nu mă bag în programul lui Dinamo. Dacă au făcut-o intenționat? Probabil e o strategie, s-au gândit că au mai multe șase pe un teren mai puțin bun. E problema lor dacă au jucat acolo meciul cu Popești-Leordeni. Eu nu vreau să găsim scuze, vreau să lăsăm deoparte toate astea și să ne gândim doar la joc.

Probabil că e cel mai dezechilibrat derby dacă luăm pozițiile din clasament, dar nu va mai conta la ora jocului. Am văzut jocul cu FC Argeș, o evoluție bună a lui Dinamo, cred că poate pune probleme serioase”, a declarat Toni Petrea.