Ce făcea Ion Țiriac la Moscova pentru a câștiga bani. Afacerile mai puțin cunoscute ale miliardarului român

Giosanu Catinca 10.08.2022, 17:37
Ce făcea Ion Țiriac la Moscova pentru a câștiga bani. Afacerile mai puțin cunoscute ale miliardarului român

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați foști sportivi ai planetei. Omul de afaceri are o avere impresionantă. Toată lumea știe că magnatul administrează afaceri în importurilor şi comerţului cu maşini, al asigurărilor şi în domeniul bancar. Puțini cunosc însă trecutul prietenului lui Ilie Năstase.

Drama uriașă trăită de Ion Țiriac în copilărie

Ion Țiriac a muncit enorm pentru a ajunge ceea ce este astăzi. Primul job l-a avut la vârstă de 13 ani, adică în urmă cu 70 de ani. Pe atunci, el nu avea ce mânca. Situația sa era chiar foarte dramatică, însă puștiul s-a ambiționat și a lucrat pentru a nu ajunge în situația în care să se ducă flămând la culcare.

Fostul jucător de tenis și actualul om de afaceri, Ion Țiriac, ar putea scrie o carte prin cât de multe greutăți a trecut. La parterul casei părintești avea ziduri în loc de geamuri.

Așa arată azi casa unde s-a născut Ion Țiriac
Așa arată astăzi casa unde s-a născut Ion Țiriac

”Vremurile alea n-ar trebui să se întoarcă niciodată”

Cel mai greu i-a fost după ce și-a pierdut tatăl. Odată cu decesul acestuia, el a devenit bărbatul familiei și se simțea responsabil pentru neajunsurile din casă. Presa mondenă scrie că situația era atât de grea, încât Țiriac făcea foamea alături de rudele sale.

Vremurile alea n-ar trebui să se întoarcă niciodată. Atunci s-a făcut foamea. După aia nu s-a mai făcut foamea până în ziua de astăzi în țara asta.”, a mărturisit Ion Țiriac, potrivit viva.ro.

Ion Țiriac: ”M-a ajutat foamea”

Ion Țiriac spune că a avut de învățat din toată această experiență. El susține că foamea l-a ajutat într-un fel sau altul și este recunoscător pentru tot ce are astăzi.

M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificați cu anii ’50, cum făceai să obți un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerțuri pe care le-am facut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în țară cu 2 lei, iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei și așa mai departe.”, a mai spus fostul mare tenismen.