Ion Țiriac a dezvăluit marea slăbiciune a Simonei Halep: „De acolo i se trage absolut tot”

Octavian Vasilescu 09.08.2022, 19:20
Ion Țiriac a dezvăluit marea slăbiciune a Simonei Halep: „De acolo i se trage absolut tot”

Simona Halep (30 de ani, locul 15 WTA) a început perfect turneul de la Toronto, iar Ion Țiriac (83 de ani) i-a transmis un mesaj public.

Halep a învins-o în primul tur pe Donna Vekic (26 de ani, 82 WTA), scor 6-0, 6-2, în primul tur de la Rogers Cup. Țiriac spune că Simona ar putea avea în continuare performanțe remarcabile, dacă ar avea mai multă grijă de fizicul ei.

De asemenea, Țiriac spune că Halep a jucat foarte puțin în ultimii doi ani, iar din acest motiv încă are probleme pe teren.

Ion Țiriac, mesaj sincer pentru Simona Halep

Iată ce a transmis miliardarul:

„N-aș vrea să vorbesc mult despre Simona, pentru că ea are viața ei, a făcut lucruri extraordinare, e o femeie tânără. Nu pot s-o compar cu Nadal. E un pic diferită treaba… să aibă grijă de fizic. De acolo i se trage absolut tot ce i se trage! Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de față. Nu știu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găsește.

Și apoi, cu tot respectul, Simona nu are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază. Numai talentul își spune cuvântul la Simona. O mai spun o dată. La 30 de ani, ea a făcut minuni.

Dacă cineva o lua la 14 ani și o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulțite cu 3. La 14 ani, trebuia ca Halep să facă cele patru-cinci ore pe zi de antrenament, pe care nu le-a făcut. A avut extraordinar de mult talent, dar uite că fizicul nu poate fi făcut la 30 de ani, e prea târziu. La vârsta asta, pui deja ultima rotiță”, a declarat Țiriac, conform GSP.ro.

Ce urmează pentru Halep

În turul secund de la Rogers Cup, Halep se va duela cu învingătoarea dintre Shuai Zhang (33 de ani, 45 WTA) și Cristina Bucșa (24 de ani, 122 WTA).

Românca are un bilanț pozitiv cu ambele jucătoare. Pe Zhang a învins-o de trei ori până acum, ultima oară în acest an la Madrid, scor 6-2, 6-2. Chinezoaica a învins-o pe Simo de două ori, iar ambele meciuri s-au disputat în 2016, la Australian Open şi la Beijing.

Simona Halep s-a mai duelat cu Cristina Bucșa în primul tur de la Washington. Românca s-a impus în două seturi, scor 6-3, 7-5. Bușca s-a născut la Chișinău, dar reprezintă Spania de șapte ani încoace.