Ce înglobează oferta făcută pentru preluarea FCSB. De ce s-a supărat Gigi Becali

Olteanu Ștefan / 24.11.2021, 23:08

Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB, a anunțat în această dimineață că a făcut o ofertă oficială pentru preluarea clubului patronat de Gigi Becali. 10 milioane de euro promit suporterii roș-albaștri să îi ofere lui Becali pentru echipa din Liga I.

Cum arată, de fapt, oferta făcută pentru preluarea FCSB. „Crezi că eu stau să mă joc cu hârtiile lor?”

Gigi Becali s-a supărat în această după-amiază în momentul în care a văzut oferta făcută pentru preluarea FCSB. Gheorghe Mustață, liderul galeriei roș-albastre, a anunțat că a reușit să strângă 10 milioane de euro pentru a cumpăra clubul de la Becali și spunea că „așteaptă numărul de cont” pentru a vira banii.
Se pare, însă, că „oferta” trimisă de Mustață nu conține această sumă și este mai degrabă o solicitare din partea potențialulului cumpărător.
În cererea respectivă, care a ajuns în această dimineață pe mail-ul celor de la FCSB, i se cere lui Gigi Becali să ofere mai multe detalii despre societatea pe care o deține.

Solicitarea trimisă de Gheorghe Mustață

Către Societatea F.C FCSB SA (fostă. F.C Steaua București S.A)

– În atenția d-lui George Becali –

Subsemnatul Mustață Gheorghe, în calitate de reprezentant (Secretar General) al Asociației Salvați Steaua și lider al Peluzei Nord Steaua, formulez prezenta

Solicitare de ofertă

Prin care vă propunem începerea negocierilor pentru preluarea părților sociale ale societății dumneavoastră.

Astfel, în ipoteza în care sunteți de acord cu această premisă, vă rugăm să ne comunicați:

1. prețul cesiunii părților sociale;

2. analiza condițiilor cesiunii din prisma condițiilor stipulate în Actul Constitutiv al societății;

3. istoricul operațiunilor de Registrul Comerțului ale societății și toate hotărârile anterioare ale Adunării generale a asociaților, pentru a se putea verifica legalitatea deciziilor anterioare, a căror efecte interesează inclusiv legalitatea activităților desfășurate ulterior preluării;

4. situația activului (bunuri imobile și mobile, creanțe) și pasivului (datoriile) societății;

5. legalitatea tuturor înregistrărilor contabile și a operațiunilor fiscale anterioare preluării;

6. toate litigiile și eventualele litigii care interesează creanțele și datoriile;

7. raporturile de muncă și modul în care acestea pot fi menținute/pot înceta;

8. preluarea dreptului de folosință sau dispoziție asupra drepturilor de proprietate intelectuală și industrială.

Totodată, vă rugăm să ne comunicați dacă manifestați consimțământul pentru încheierea unei promisiuni bilaterale de cesiune a părților sociale, prin care părțile să își asume angajamentul cedării, respectiv preluării acestor părți sociale (acțiuni).

Termenul până la care dorim perfectarea acestei promisiuni este de 90 de zile de la data comunicării solicitării de ofertă.

În plus, în ipoteza concretizării prezentului demers ne obligăm să vă punem la dispoziție toate detaliile referitoare la investitorii persoane fizice sau juridice implicați în potențiala cesiune a părților sociale.

Cu deosebit respect,
Mustață Gheorghe”, se arată în solicitarea trimisă clubului FCSB, potrivit gsp.ro.

De ce s-a supărat Gigi Becali

Solicitarea trimisă de Gheorghe Mustață nu l-a impresionat pe Gigi Becali. Finanțatorul FCSB este în continuare hotărât să vândă echipa, dar spune că nu are timp de „hârtiile” fanilor. În schimb, Becali le cere suporterilor să îi aducă un acționar în față pentru a negocia și vrea garanții bancare din care să reiasă că potențialul cumpărător are 10 milioane de euro:

Crezi că eu stau să mă joc cu hârtiile lor? Să vină un om în fața mea și să-mi arate o garanție bancară din care să reiasă că are bani. El vrea, vezi Doamne, să adune banii pe Facebook, cu asociația lui. Nu stau după prostiile lui Mustață! Dacă vine oricine în fața mea cu 10 milioane, dau echipa imediat. Fără jucători. Și scap și de Talpan”, a spus Gigi Becali, conform sursei citate.