Ce l-a șocat pe un român în Kazahstan, înainte ca țara să fie aruncată în haos: „M-a impresionat!”

Robert Zanfir 06.01.2022, 21:46
Ce l-a șocat pe un român în Kazahstan, înainte ca țara să fie aruncată în haos: „M-a impresionat!”

Ioan Andone se declară șocat de evenimentele din Kazahstan. Fostul dinamovist a antrenat în două rânduri în țara asiatică și spune că a fost impresionat de bogăția de acolo.

Kazahstan este paralizat de protestele antiguvernamentale. Forţele de ordine au deschis focul asupra demonstranţilor, iar preşedintele Kassîm-Jomart Tokaev a cerut ajutorul Rusiei pentru a reprima revoltele. În întreaga ţară a fost decretată starea de urgenţă. Presa internațională vorbește despre mulți morți și răniți.

Ce l-a șocat pe un român în Kazahstan, înainte ca țara să fie aruncată în haos

Ioan Andone a antrenat în două rânduri în Kazahstan. La Astana, în 2013, și la Aktobe, în 2015. Fostul fundaș al naționalei își amintește că fotbalul local era unul foarte înstărit și că aproape toate deplasările se făceau cu avionul.

„Am stat acolo în două perioade. Întâi la Astana, un oraș extraordinar, care m-a impresionat. Un mic Dubai, plin de sticlă și marmură peste tot, o minunăție.

Apoi am ajuns și la Aktobe, oraș industrial, cu oameni muncitori, care lucrau la combinatele de acolo. Să știți că nu am auzit de nicio problemă în cele două perioade. Niciun scandal, criminalitate, ne plimbam liniștiți pe stradă”, a declarat Ioan Andone pentru Gsp.

Ioan Andone a fost vicecampion al Kazahstanului. A terminat pe locul 2 cu Astana, în 2013. Tehnicianul a prins podiumul și în al doilea mandat, când s-a clasat pe poziția a treia cu Aktobe, în 2015.

„Când am ajuns acolo, am cerut o mașină pentru a mă deplasa. Mi-au spus că nu-mi vor da, fiindcă nici nu știu orașul, și îmi dau direct șofer. În timp am tot discutat cu șoferul, un om simplu. Și câștiga foarte, foarte bine. Chiar m-a invitat de câteva ori la el acasă”, a mai spus Andone.

Kazahstanul e țara în care am avut rezultate bune, am dus două echipe în cupele europene, și nu-mi vine să cred ce citesc
Ioan Andone

Steliano Filip, făcut praf de Ioan Andone

Ioan Andone rămâne cu gândul alături de echipa pentru care a scris istorie. „Fălcosul” a pus tunurile pe Steliano Filip, pe care l-a antrenat în Ștefan cel Mare.

„Filip, câtă minte are el… N-are! El trebuia să fie un căpitan la Dinamo, să fie liderul de acolo. Un jucător care a trecut pe la echipa naţională şi n-a reuşit în străinătate la nicio echipă! Cea mai bună perioadă a lui ca fotbalist a fost la Dinamo!

Atunci îţi pui mari semne de întrebare asupra unui jucător, care are trei-patru experienţe în străinătate şi nu reuşeşte să joace. Avea valoare de campionatul românesc. El se supralicitează pe el, aici e problema”, a spus Ioan Andone potrivit as.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe