Ce le-a reproșat Adi Vasile jucătoarelor după înfrângerea cu Norvegia. Concluziile antrenorului după ultimul meci de la CM

Bădulescu Silvian 08.12.2021, 08:49

Naționala de handbal feminin a României a pierdut contra Norvegiei, 33-22, la Campionatul Mondial de Handbal din Spania. „Tricolorele” trec în grupa principală, de unde vor porni cu două puncte.

„Când faci Norvegia să sufere, le faci să aibă niște întrebări în cap”

Medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, echipa națională a Norvegiei s-a impus clar în fața României. Scorul a fost de 17-11 la pauză, ca în a doua repriză, nordicele să se distanțeze la zece goluri.

Cristina Laslo și Crina Pintea au fost cele mai bune marcatoare ale naționalei României în această partidă. Prima a marcat șase goluri, iar cea de-a doua cinci. Selecționerul Adrian Vasile a declarat că există lucruri pozitive după acest meci, dar a ținut să-și atenționeze jucătoarele că trebuie să fie mai atente la finalizare.

Poate fi această diferență atunci când nu faci echipa Norveigei să se streseze prin valorificarea șanselor bune pe care le avem. Ne-am lovit de o echipă puternică. Am ajuns în situații bune. dar trebuie să fim conștienți de ceea ce am jucat și ce ne-a lipsit. Am jucat corect astăzi. Trebuie să înțelegem că, atunci când faci echipa Norvegiei să sufere, le faci să aibă niște întrebări în cap”.

„Nu am reușit să capitalizăm efortul bun pe care l-am făcut”

Acesta a subliniat că efortul pe care l-au făcut jucătoarele lui a fost unul foarte bun. De asemenea, a fost mulțumit și de jocul defensiv.

Noi, astăzi, din păcate, nu am reușit să capitalizăm efortul bun pe care l-am făcut. Sunt multe lucruri bune vizavi de jocul pe carel l-am făcut în apărare. Este evident că jucăm împotriva unei echipe extrem de dominantă fizic. Cred că am făcut destule lucruri bune astăzi, dar când nu găsim bucuria aceea finală a atacului, e greu să nu te influențeze.

Totuși, e nemulțumit de înfrângere, dar a luat tot ceea ce e mai bun din el.

Sunt foarte multe lucruri bune de luat din meciul acesta, trebuie analizat, trebuie să învățăm cum să gestionăm meciuri de genul acesta. Are multe plusuri din punctul meu de vedere. Evident că sunt nemulțumit că am pierdut, dar meciul are multe plusuri” a completat asta.

În grupele principale ale turneului, România va întâlni Norvegia, Olanda, Suedia, Kazahstan și Puerto Rico. Norvegia va începe cu patru puncte, suedezele și olandezele cu trei puncte, pe când naționalele din Asia, respectiv America Centrală vor începe cu zero. Naționala României va avea două puncte.

România a învins 39-11 Iran, în prima partidă, dar și 38-17 naționala Kazahstanului. În ultimul meci din grupa preliminară, „tricolorele” au cedat 33-22 cu Norvegia.

Urmăriți Playsport.ro și pe