Ce lovitură a încasat Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac. Românca a clacat în turul inaugural de la Madrid

Giosanu Catinca / 28.04.2022, 14:59
Ce lovitură a încasat Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac. Românca a clacat în turul inaugural de la Madrid

Sorana Cîrstea a fost învinsă fără drept de apel la debutul în turneul de la Madrid. Nuria Parrizas Diaz (Spania, 52 WTA) a umilit-o pe iubita lui Ion Ion Țiriac. Meciul dintre cele două s-a încheiat cu scorul de 6-4, 6-2.

Sorana Cîrstea, învinsă în meciul de deschidere al turneului de la Madrid

Sorana Cîrstea a fost prima româncă intrată pe teren la Caja Magică. Ea a jucat pe arena principală, Manolo Santana, meciul cu Nuria Parrizas-Diaz (locul 52 WTA). Chiar dacă a pornit cu prima şansă, nora lui Ion Țiriac nu a reușit să treacă de sportiva din Spania.

Jucătoarea în vârstă de 30 de ani a câștigat fără prea mult efort duelul disputat joi, la Madrid. Meciul dintre cele două a durat aproximativ o oră și jumătate. Duelul a fost controlat în mare măsură de către Nuria Parrizas-Diaz. Spanioloaica nu i-a dat nicio șansă jucătoarei din Târgoviște.

Pentru prezența pe tabloul principal la Madrid, Sorana Cîrstea va fi răsplătită cu un cec de 22.000 de euro. De partea cealaltă, Parrizas Diaz va fi recompensată cu un premiu de 45.095 de euro, pentru că s-a calificat în manșa secundă.

Ce urmează pentru Sorana Cîrstea

Este de așteptat ca Sorana Cîrstea să coboare în clasamentul WTA după înfrângerea suferită la Madrid.

Turneul „Mutua Madrid Open” a fost patronat timp de mai mulți ani de Ion Țiriac, dar miliardarul român a vândut licența către compania americană IMG, care i-a plătit 390 de milioane de euro românului, pentru licență. Nicio jucătoare din țara noastră nu a mai beneficiat anul acesta de wild card.

Noii proprietari au luat decizia de a îi acorda wild card Monicăi Puig. Sportiva din Puerto Rico nu a mai jucat niciun meci oficial din anul 2020, iar cei de la IMG au decis să îi acorde o șansă.