Ce lovitură pentru Gică Hagi! Burleanu îi ”fură” unul dintre cei mai importanți oameni de la Academie!

Bordei Radu 24.08.2022, 21:33
Ce lovitură pentru Gică Hagi! Burleanu îi ”fură” unul dintre cei mai importanți oameni de la Academie!

Gică Hagi are un nou motiv să fie supărat pe actuala conducere a Federației. Unul din colaboratorii lui de bază de la Farul va lăsa echipa de pe Litoral pentru FRF. Președintele Burleanu l-a convins să preia o echipă națională. ”Regele” trebuie să găsească acum o nouă soluție.

Lovitură grea pentru Gică Hagi. Un colaborator de bază a acceptat oferta lui Răzvan Burleanu

„Regele” este mereu mândru de jucătorii tineri pe care îi lansează Academia sa. Iar unul din cei care au contribuit mult la acest lucru este Nicolae Roșca. Acesta este un antrenor care a stat alături de Hagi încă de la începutul proiectului Viitorul. Acesta s-a ocupat de echipa U16 de la Academia Hagi și a câștigat numeroase trofee la această categorie. Mai important, acesta a lansat foarte mulți jucători valoroși, la evoluția cărora a contribuit din plin.

Munca sa a atras și atenția celor de la Federație. Răzvan Burleanu căuta un profesionist pentru naționala U16 și s-a oprit la Roșca. Antrenorul a acceptat, pentru el este o provocare importantă, niciodată nu a fost selecționer. Acesta se va despărți de Farul cu un rezultat important. Echipa sa a umilit Dinamo, în Liga Elitelor. Farul a câștigat cu 9 la 0 contra „câinilor”

Gică Hagi crede că sportul românesc pe echipe are o singură șansă să mai ajungă vreodată la un nivel bun

„Regele” este de părere că, dacă aceste companii gigant ar investi o mică parte din profitul lor anual în cluburile sportive, atunci România ar avea din nou parte de o creștere semnificativă a nivelului de competitivitate, care s-ar traduce implicit în performanțele obținute. Dar, pentru a se realiza acest lucru, este nevoie de o legislație în acest sens.

Sper să meargă toate echipele românești în grupe, să fie bine. Avem nevoie de entuziasm, emulație bună în rândul suporterilor, al tuturor. Ca să resuscităm puțin și sportul colectiv. Sperăm ca și cei de sus să înțeleagă că trebuie să vină cu o facilitate, o lege bună, care să aducă parteneri buni și să dea stabilitate pe termen mediu și lung. Altfel, trăiăm de azi pe mâine.

O facem, o spuneți la televizor, dar nu se ia nicio măsură. Parcă nu se aude nimic. Trebuie să ieșim toți pe stradă să dea o lege să se implice multinaționale? Multinaționalele trebuie să resusciteze sportul românesc, nu Primăria, nu Consiliul Local, care trebuie să facă infrastructura și să renoveze tot ceea ce a lăsat în 1990 fostul regim. Dacă vrem să ne mai batem cu vecinii. Dacă nu, rămânem în spate, a declarat Hagi

Urmăriți Playsport.ro și pe