Ce Messi, ce Haaland, ce Mbappe? Ăsta poate fi transferul anului! Își schimbă PSG proprietarul într-o tranzacție furtunoasă?

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.11.2022, 20:09
Ce Messi, ce Haaland, ce Mbappe? Ăsta poate fi transferul anului! Își schimbă PSG proprietarul într-o tranzacție furtunoasă?

PSG ar putea intra în scurt timp într-o nouă „eră”, chiar și mai bună decât cea din prezent, din punct de vedere financiar. Clubul din capitala Franței ar urma să nu mai fie deținut în totalitate de statul Qatar, așa cum se întâmplă în prezent.

PSG ar urma să aibă parte de noi investiții importante, din afara statului Qatar

Președintele Nasser Al-Khelaifi a anunțat că există investitori interesați să cumpere clubul parizian pentru o sumă colosală. Însă, reprezentantul proprietarilor clubului susține că nu se pune problema ca acest lucru să se întâmple, întrucât șeicii din Qatar nu își doresc acest lucru.

În schimb, el a lăsat de înțeles că sunt șanse destul de mari ca un anumit procent din acțiuni să fie cedat în viitorul apropiat. În acest sens, Al-Khelaifi chiar a ținut să sublinieze că oamenii care vor ajunge să investească la PSG vor face o afacere excelentă, deoarece clubul este condus într-un mod foarte eficient.

„Noi am primit o ofertă de peste 4 miliarde (euro) dar nu vom vinde. Desigur, doar un procent din club. Ne gândim la asta, chiar avem diferite oferte. Este un business bun, noi am luat clubul la 70 de milioane de euro şi l-am adus la peste 4 miliarde de euro. Este un proiect bun, nu facem totul bine, desigur, nu suntem perfecţi. Lumea crede că avem doar bani, dar nu este adevărat. Ţinând cont cum stăteau lucrurile când am preluat clubul, putem fi mândri”, a spus președintele campioanei Franței pentru talksport.com.

Șeicii din Qatar visează în continuare la câștigarea UEFA Champions League

PSG a fost preluat în 2011 de către Qatar Sports Investment, fond de investiții controlat de statul de la Golful Persic. Din acel moment, parizienii au dominat autoritar întrecerea internă. Dar nu au reușit să se impună în UEFA Champions League, marele vis al qatarezilor. Cel mai aproape de gloria europeană supremă au fost în 2020. Atunci, echipa de pe Parc des Princes a fost învinsă în finala de la Lisabona de Bayern Munchen cu scorul de 1-0.

În sezonul trecut, PSG a fost eliminată în optimile de finală de către Real Madrid, după ce la un moment dat a condus cu 2-0 la general. Atunci, șefii clubului au fost extrem de dezamăgiți și cu acea ocazie au apărut primele zvonuri legate de intenția lor de a ceda pachetul majoritar de acțiuni. Acum însă, Nasser Al-Khelaifi a infirmat ferm aceste speculații. Parțial. Rămâne doar de văzut cine vor fi investitorii care ar urma să se alăture acestui proiect.