Ce n-a văzut Parisul! Promisiunea lui Xavi Pascual după ce Dinamo l-a „blocat” cu o clauză de 1 milion de euro: „În 2024 vom fi mai buni decât PSG”. EXCLUSIV

Robert Zanfir 26.01.2023, 21:13
Ce n-a văzut Parisul! Promisiunea lui Xavi Pascual după ce Dinamo l-a „blocat” cu o clauză de 1 milion de euro: „În 2024 vom fi mai buni decât PSG”. EXCLUSIV

Ionuț Popa a dezvăluit la „Dinamo 7/9” că Xavi Pascual se gândește ca în câțiva ani să facă din Dinamo o echipă peste giganții de la PSG. Președintele Clubului Sportiv spune că antrenorul spaniol are o clauză de reziliere de 1 milion de euro.

Dacă dinspre echipa de fotbal veștile sunt dintre cele mai rele, dinamoviștii au și motive de bucurie. „Dulăii” lui Xavi Pascual defilează în campionat și fac senzație în grupele Ligii Campionilor. Iar roș-albii speră că vor ajunge chiar mai sus în Europa. Ionuț Popa a dezvăluit în cadrul emisiunii „Dinamo 7/9” ce planuri are antrenorul spaniol cu campioana României.

Promisiunea lui Xavi Pascual după ce Dinamo l-a „blocat” cu o clauză de 1 milion de euro

Xavi Pascual a fost la un pas să semneze cu giganții de la PSG. În cele din urmă, tehnicianul a preferat să rămână în România, spre bucuria celor mai mulți dintre suporteriii „dulăilor”. Ionuț Popa a explicat pentru Playsport care au fost motivele acestei alegeri. Mai mult, președintele lui CS Dinamo spune că spaniolul are o clauză de reziliere uriașă.

„Sunt foarte apropiat de Xavi Pascual. Eu sunt apropiat cu toți antrenorii, managerii, sportivii. Sunt prezent la toate meciurile. Am încercat să fiu alături de toți, încerc să multiplic.

(Despre oferta de la PSG – n.r.) Sută la sută. A primit-o personal antrenorul. El era sub contract. În momentul în care el le dădea ok-ul, clubul ne trimitea o adresă oficială, prin care ne cereau o factură pentru plata clauzei. Avea 200 de mii de euro, acum cred că are 1 milion. La negocieri am ridicat-o.

Dacă mă întrebați pe mine, chiar nu mă supăram. I-am și spus, Pasqui, e normal. Vorbim de PSG, un club de tradiție. Acolo, dacă mergea, cred că era finalist cinci ani de acum înainte și cred că mai câștiga două, trei Champions League Parisul”, a declarat Ionuț Popa în cadrul emisiunii „Dinamo 7/9”.

De ce a rămas Xavi Pascual la Dinamo

Președintele lui CS Dinamo spune că Xavi Pascual a preferat să continue cu Dinamo încurajat de proiectul de a face din roș-albi un nume mare.

„Personal, ce l-a făcut să rămână este în primul rând soția, care este foarte fericită în România și s-ar fi gândit că în Franța trebuie să o ia de la zero. Nu cred că ar fi rămas în Paris soția, parcă spunea că are cinci ore de făcut cu trenul. Doi, cred că nu a putut să își facă… era prea din scurt. Majoritatea jucătorilor buni sunt semnați.

Mergea la Paris și noi semnasem deja la Dinamo niște jucători inclusiv pentru 2024. El a analizat situația și mi-a spus că e posibil că în 2024 noi să fim mai buni decât Parisul. Nu știm ce condiții sunt acolo, domnul șeic am înțeles că le-a tăiat trei milioane, o să mai taie, Karabatic are o vârstă.

A simțit o siguranță a proiectului, la seriozitate, la noi nu au exitat întârzieri salariale niciodată, am avut coloană vertebrată. A văzut niste modificări și că are foarte multă putere. Noi oricum aveam niște discuții atunci, aveam un backup. Era vorba despre David Davis Camara (antrenor la Al Ahli în acest moment – n.r.). Devenera liber, aveam două-trei variante ca antrenor.

Dar nu s-a pus problema, noi am știut de la început că o să îl ținem. Noi nu jucasem niciodată în noul format de Champions League. Fără acea creștere, cu campionate câștigate și cu Champions League, Pascual nu ar fi venit niciodată. Este foarte importaant să stabilim de unde s-a plecat. Am zis că ne trebuie un antrenor care să ne ajute să facem trecerea către noul format de Champions League”, a mai spus Ionuț Popa la „Dinamo 7/9”.

Urmăriți Playsport.ro și pe