Ce păcat, puteam avea o româncă în finală la Melbourne! Gabi Ruse și partenera ei, învinse în semifinale la A.O.

George Drafta 27.01.2023, 09:37
Ce păcat, puteam avea o româncă în finală la Melbourne! Gabi Ruse și partenera ei, învinse în semifinale la A.O.

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk nu le-au putut face faţă principalelor favorite ale concursului de dublu de la Australian Open.

În semifinalele competiţiei, cele două au cedat clar în faţa perechii din cehia formată din Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova. A fost 6-2, 6-2 într-o oră şi 20 de minute.

Numărul greşelilor neforţate a influenţat decisiv rezultatul final. 23 au fost trecute în dreptul învinselor, doar 8 au comis învingătoarele. Astfel, drumul Gabrielei Ruse s-a oprit în penultimul act al primului grand slam al anului. Ea şi partenera ei vor împărţi un cec de 144.900 de dolari şi vor primi şi 780 de puncte WTA.

În finală, cehoaicele vor da de japonezele Ena Shibahara și Shuko Aoyama, care au trecut puţin surprinzător de favoritele numărul 2 al concursului de dublu, americancele Jessica Pegula și Coco Gauff. Victoria s-a conturat tot în două seturi, 6-2, 7-6.

Cea mai bună performanţă a carierei

Ruse a bifat cel mai bun rezultat al său într-un turneu de grand slam. Româncei de 25 de ani îi merge mult mai bine de când a ales să joace şi la dublu. După ce a prins sferturile de finală la Roland Garros şi US Open, acum ea a ajuns până în semifinale. Alegerea Martei Kostyuk drept parteneră a fost extrem de inspirată.

Cehoaicele Krejcikova şi Siniakova au şase titluri de grand slam în palmares
Cehoaicele Krejcikova şi Siniakova au şase titluri de grand slam în palmares

„Am luptat foarte mult în ultimele două săptămâni. Cred că suntem amândouă nebune, e al doilea Grand Slam al nostru împreună, şi în Paris am jucat foarte bine şi am fost foarte aproape să ne calificăm în semifinale. Marta e atât de explozivă că nu mai pot. Uneori îmi trebuie o pauză de Marta. Dar când o văd pe bancă așa de drăgălașă îmi revin. E ca o soră mai mică de care trebuie să am grijă. E parte din familie”, au fost cuvintele Gabrielei Ruse pentru partenera sa din teren.

 Avem primul finalist şi la masculin 

În această dimineaţă am aflat şi numele primului finalist din competiţia băieţilor. Prima semifinală disputată între rusul Karen Khacanov şi grecul Stefanos Tsitsipas a fost câştigată de ultimul. A fost o bătălie întinsă pe durata a aproape trei ore şi jumătate, iar victoria s-a conturat în patru seturi pentru sportivul de 24 de ani.

Este a doua finală a carierei la un grand slam pentru grec după cea de la Roland Garros din 2021. Învingătorul îşi aşteaptă acum adversarul din ultimul act programat duminică la Melbourne. În a doua semifinală se întâlnesc sârbul Novak Djokovic şi americanul Tommy Paul.

Urmăriți Playsport.ro și pe