Suma imensă pe care a câștigat-o Gabriela Ruse după calificarea în semifinale la Australian Open 2023

Robert Zanfir 25.01.2023, 18:46
Suma imensă pe care a câștigat-o Gabriela Ruse după calificarea în semifinale la Australian Open 2023

Gabriela Ruse (25 de ani) își va trece în conturi o sumă generoasă, după calificarea în semifinalele turneului de Grand Slam de la Melbourne. Românca a făcut pereche cu ucraineanca Marta Kostyuk , în proba de dublu de la Australian Open.

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au trecut în două ore și jumătate de cuplul Storm Hunter / Elise Mertens, favoritele numărul patru ale turneului, scor 7-6 (6), 2-6, 6-4. Victoria de miercuri este cea mai importantă din carieră pentru cele două. În semifinale, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk le vor întâlni pe principalele favorite. Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova sunt deținătoarele en titre ale trofeului.

Gabriela Ruse și-a trecut în conturi o sumă consistenă pentru calificarea în semifinalele de la Australian Open

Eliminată la simplu încă din calificări, Gabriela Ruse a continuat la Melbourne în proba favorită. Pe parcurs, a rămas singura româncă din turneu. Mai mult de atât, alături de Marta Kostiuk, și-a depășit cea mai bună performanță din carieră, sfertul de finală din 2022, de la Roland Garros.

Pentru calificarea în semifinalele probei de dublu de la Melbourne, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk vor fi premiate cu 141.032 de dolari. Eventuala finală le va aduce în buzunare o sumă și mai mare: 248.485 de dolari. Câștigătoarele marelui trofeu au promiși din partea organizatorilor nu mai puțin de 466.748 de dolari.

  • 1.210.778 de dolari a câștigat Gabriela Ruse până în prezent din tenis

„A fost un meci foarte greu, nu-mi vine să cred că suntem în semifinale! Sunt foarte fericită să fiu aici cu tine, Marta. Am luptat foarte mult în ultimele două săptămâni și ce pot să spun… Ne vedem în semifinale! Mulțumesc că ați venit și ne-ați susținut!

Cred că suntem amândouă nebune, e al doilea Grand Slam al nostru împreună, și în Paris am jucat foarte bine și am fost foarte aproape să ne calificăm în semifinale. Încercăm să ne bucurăm de soare aici și o să vedem ce se întâmplă”, a spus Gabriela Ruse, potrivit Eurosport, după partida de miercuri.

Marele meci se joacă în semifinale

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk vor juca în semifinale cu perechea Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova. Cehoaicele au trecut în sferturi de Desirae Krawcsyk / Demi Schuurs, scor 6-2, 6-3. Cehoaicele sunt deținătoarele trofeului.

(Sunteți singura pereche care nu e cap de serie calificată în semifinale. Ce înseamnă asta? – n.r.) Înseamnă că în curând vom fi capi de serie, nu?”,
Marta Kostyuk.

Urmăriți Playsport.ro și pe