Ce posturi TV transmit finala Champions League: Liverpool vs Real Madrid

Octavian Vasilescu / 13.05.2022, 09:02
Ce posturi TV transmit finala Champions League: Liverpool vs Real Madrid

Finala UEFA Champions League din 2022, Liverpool – Real Madrid, va avea loc pe 28 mai 2022, de la ora 22:00. Marele meci al sezonului va fi transmis în direct la TV și în România.

Cine transmite la TV finala UEFA Champions League

Trei posturi TV vor difuza în timp real finala UEFA Champions League: Liverpool – Real Madrid. Microbiștii din România vor putea urmări finala pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 sau Prima Sport 1. De asemenea, meciul va fi transmis și pe Digi 4K, canalul Ultra HD al trustului RCS&RDS.

Finala Liverpool – Real Madrid va avea loc pe arena Stade de France, din Paris. Ultimul act ar fi trebuit să aibă loc la Sankt Petersburg, pe Stadionul Krestovsky, dar UEFA a mutat finala după izbucnirea războiului din Ucraina, pe 24 februarie.

Real Madrid este cea mai titrată echipă din istoria UCL, cu 13 trofee. Liverpool are la activ 6 trofee în cea mai prestigioasă competiție europeană.

Deținătoarea trofeului este Chelsea. Londonezii au învins Manchester City în ultimul act din 2021, scor 1-0.

Drumul spre finală

Parcursul lui Liverpool din fazele eliminatorii

Optimi: Inter vs Liverpool, 1-2 la general. Liverpool a câștigat în Italia, scor 2-0, iar pe Anfield a cedat la limită, scor 0-1. Eșecul din returul cu Inter este singurul suferit de Liverpool în 2022, în meciurile oficiale.

Sferturi: Benfica vs Liverpool, 4-6 la general. „Cormoranii” s-au impus cu 3-1 la Lisabona, iar meciul retur s-a terminat la egalitate, scor 3-3.

Semifinale: Villarreal vs Liverpool, 2-5 la general. Liverpool a câștigat clar meciul tur, scor 2-0. Villarreal a condus cu 2-0 în partida retur, dar Liverpool a întors scorul după pauză și s-a impus cu 3-2.

Parcursul lui Real Madrid din fazele eliminatorii

Optimi: PSG vs Real Madrid, 2-3 la general. PSG s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, dar Real Madrid a câștigat returul, scor 3-1.

Sferturi: Chelsea vs Real Madrid, 4-5 la general, după prelungiri. Real Madrid a câștigat la Londra, scor 3-1, dar londonezii s-au impus cu același scor în retur. „Galacticii” au mai înscris un gol în prelungiri, astfel că s-au calificat în semifinale după ce au cedat cu 2-3.

Semifinale: Manchester City vs Real Madrid, 5-6 la general, după prelungiri. Manchester City a câștigat meciul tur, scor 4-3, într-un joc condus de arbitrul român Istvan Kovacs. Returul a fost de-a dreptul incredibil. Campioana Spaniei a trimis „dubla” în prelungiri după două goluri marcate în minutele 90 și 90+1, la scorul de 0-1 pentru Manchester City. Benzema a înscris golul calificării în minutul 95, din penalty.

Cei doi giganți s-au mai duelat în finala UEFA Champions League din 2018, de la Kiev. Real Madrid s-a impus în finala respectivă, scor 3-1.