Ce premii au ratat Halep și Cîrstea la Birmingham. Puteau pune mâna pe o avere de puncte

Ștefănescu Dragoș / 19.06.2022, 16:10
Ce premii au ratat Halep și Cîrstea la Birmingham. Puteau pune mâna pe o avere de puncte

Simona Halep și Sorana Cîrstea au avut evoluții excelente în cadrul turneului de la Birmingham. Cele două românce au pierdut din păcate în semifinalele competiției. Visul unei finale 100% româneti a fost astfel spulberat. În plus, Halep și Cîrstea ar fi câștigat o adevărată avere de puncte WTA dacă ajungeau în ultimul act de la Birmingham.

Halep și Cîrstea puteau pune mâna pe o avere de puncte în ultimul act de la Birmingham

Calificarea în semifinalele turneului de la Birmingham le-a adus Simonei Halep și Soranei Cîrstea câte un cec în valoare de 11.000 de dolari. În plus, cele două românce au primit și câte 110 puncte în clasamentul WTA.

Dacă cele două sportive din România ar fi ajuns în finala turneului de la Birmingham, ar fi primit câte un  cec de 19.750 de dolari și 180 de puncte în ierarhia mondială. În cazul în care una dintre cele două românce ar fi triumfat la turneul din Marea Britanie, ar fi fost recompensată cu nu mai puțin de 33.200 de dolari și 280 de puncte în clasamentul WTA.

Chiar dacă premiul în bani nu este unul spectaculos, punctele oferite învingătoarei puteau cântări foarte mult în clasamentul mondial.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, eliminate în semifinale

Simona Halep și Sorana Cîrstea au avut evoluții excelente în cadrul turneului de la Birmingham. Cele două românce au ajuns până în semifinalele competiției, unde din păcate au fost eliminate.

Simona Halep  (30 de ani, 20 WTA) a înfruntat-o pe Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 32 WTA) în penultimul act de la Birmingham. După un start bun în primul set, Simona a cedat inexplicabil. Românca a pierdut setul cu scorul de 3-6. Marea noastră campioană a avut parte și de câteva mici accidentări pe durata primului act, având nevoie de intervenția medicului. Totuși, Simona a revenit în setul secund, pe care l-a câștigat cu scorul de 6-2. În setul decisiv Simona s-a luptat extrem de bine, dar a pierdut în cele din urmă cu 4-6. Cu scorul general de 6-3, 2-6, 6-4, Haddad Maia s-a calificat în finala turneului de la Birmingham

Sorana Cîrstea (32 de ani, 36 WTA) a întâlnit-o pe Shuai Zhang (33 de ani, 54 WTA) în a doua semifinală de la Birmingham. Românca a jucat excelent în primul set și s-a impus cu scorul de 6-4. În actul secund, Sorana a cedat inițiativa foarte ușor și a pierdut cu 1-6. În setul decisiv, cele două sportive au mers cap la cap și au ajuns în tie-break. Chinezoaica s-a impus dramatic, după ce Sorana a ratat o minge de meci. Astfel, Sorana a pierdut cu scorul de 6-4, 1-6, 5-7, ratând accederea în finala competiției.