Ce probleme de sănătate a avut Simona Halep la Cincinnati. S-a aflat acum ce a forțat-o să se retragă în plină glorie

Ștefănescu Dragoș 18.08.2022, 12:54
Ce probleme de sănătate a avut Simona Halep la Cincinnati. S-a aflat acum ce a forțat-o să se retragă în plină glorie

Simona Halep a avut un meci extrem de dificil în primul tur din cadrul turneului de la Cincinnati. Marea noastră campioană a trecut greu de Anastasia Potapova. Ulterior, Simona și-a anunțat retragerea de la competiția americană. Cei de la WTA au dezvăluit ce problemă de sănătate a  făcut-o pe româncă să ia această decizie.

Problema de sănătate care a determinat-ope Simona Halep să se retragă de la Cincinnati

După marele succes de la Toronto, Simona Halep (30 de ani, 6 WTA) a debutat la turneul de la Cincinnati. Marea noastră campioană a înfruntat-o în primul tur pe Anastasia Potapova (21 de ani, 54 WTA). Simona a avut o misiune extrem de grea în fața rusoaicei. După un meci istovitor, care a durat două ore și 11 minute, românca s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3. Pe parcursul partidei, Simona a acuzat mai multe probleme medicale dar a luptat eroic până la la final.

Ulterior, Simona și-a anunțat retragerea din cadrul turneului de la Cincinnati. Oragnizatorii competiției  au anunțat că românca s-a retras din cauza unei accidentări la coapsă. Cei de la WTA au explicat că problema Simonei este una destul de serioasă și pune sub semnul întrebării forma fizică a acesteia la US Open.

Cu US Open la mai puțin de două săptămâni distanță, problema la picior cu care se confruntă Halep o poziționează sub norul accidentării, la fel precum alte jucătoare. Coco Gauff și Amanda Anisimova au fost, de asemenea, obligate să se retragă de la Cincinnati din cauza unor accidentări la gleznă”, a titrat wtatennis.com.

Simona Halep, încrezătoare înainte de US Open

Simona Halep traversează o formă foarte bună. Campioana noastră a venit la Cincinnati din postura de câștigătoare a primului turneu premergător US Open, cel de la Toronto. Ea a întâlnit duminică una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, Beatriz Haddad Maia. Românca a avut nevoie de două ore și 16 minute pentru a trece de sportiva din Brazilia.

După succesul de la Toronto, Simona Halep a explicat că se simte excelent și speră să facă o figură frumoasă la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Am luat punctele și nu am așteptat greșeala lui Haddad. M-am bucurat mult că am reușit să câștig chiar dacă a fost un meci tare dificil.

Cred că partea mentală a fost foarte importantă. În momentele importante am reușit să joc mai agresiv și să iau punctul și să nu aștept greșeala. Toate la un loc m-au ajutat să câștig pentru că a fost foarte dificil. Ea joacă foarte bine.

Mă simt bine pe teren, lupt. Fizic sunt foarte bine, jocul arată bine. Am încredere și vreau doar să o iau pas cu pas. Așa că turneul următor e important și sper să fac o treabă bună și acolo.”, a declarat Simona Halep, conform Prosport.ro.