NU SE POATE: Ne-a bătut Feroe! Rezultat umilitor pentru România lui Xavi Pascual: înfrângere grea în drumul spre Mondial

Bogdan Solomon 08.03.2023, 23:00
NU SE POATE: Ne-a bătut Feroe! Rezultat umilitor pentru România lui Xavi Pascual: înfrângere grea în drumul spre Mondial

Echipa națională de handbal masculin s-a făcut din nou de râs în preliminariile pentru Campionatul Mondial de anul viitor. La doi ani de când au fost învinși de Kosovo, „tricolorii” au cedat incredibil și în fața Insulelor Feroe.

Dezastru în handbalul masculin. România a pierdut și în Feroe

Deși porniseră la drum încrezători că vor obține o victorie importantă în ecuația calificării, elevii lui Xavi Pascual au suferit la Torshvan o nouă rușine istorie, scor 26-28, la capătul unui meci aflat aproape în totalitate la discreția adversarilor. De altfel, singurele faze notabile din prima repriză au fost reușite în ultimele 10 minute, când Ante Kuduz, aflat la debut în tricoul naționalei, a reușit să înscrie din toate pozițiile.

Ce a urmat se poate numi, însă, o adevărată lecție de handbal predată băieților noștri de feroezi, care au făcut ce au vrut pe parchet, dominând fizic și tactic, cu precizie superioară și lejeritate în aruncări. Așa se face că la pauză tabela indica un neverosimil 15-9, spre disperarea antrenorului spaniol, aflat în pragul unei crize de nervi pe margine.

De partea cealaltă, prima repriză le-a aparținut extremei dreapta West av Teigum – cu șapte goluri din tot atâtea aruncări – și portarului Nicholas Satchwell, care avea un procentaj de 58% al mingilor apărate, adică 7 din 12. Totul, pe fondul unui joc al Insulelor Feroe ce a stat sub semnul pragmatismului, dar în mare viteză, cu scheme bine puse la punct.

„Tricolorii” au revenit de la șapte goluri diferență, dar n-au putut face mai mult

După pauză, suceveanul Daniel Stanciuc și-a făcut apariția în centrul ofensivei și a reușit să schimbe fața jocului, purtându-i pe „tricolori” spre un reviriment la care nu mulți mai îndrăzneau să spere, de la 11-18 în minutul 34. Apărarea a început să funcționeze, iar pe faza ofensivă a venit o serie de șase goluri și România putea obține un rezultat pozitiv, la  19-19!

Perioada pozitivă avea să se încheie, însă, mai repede decât s-ar fi așteptat Xavi Pascual și elevii săi. Cu Feroe din nou în avantaj, la trei goluri diferență, „tricolorii” s-au văzut nevoiți să reia alergarea după egalare. Și au reușit, pentru că de la 25-22 scorul a arăta 25-25. Doar că Feroe s-a desprins la 27-25 cu trei minute înainte de final și – în ciuda reușitei lui Negru, care a dus scorul la 27-26, cu 70 de secunde rămase – a  mai punctat o dată, pentru 28-26, grație lui West av Teigum, declarat omul meciului, cu nu mai puțin de 11 goluri și consfințea o nouă rușine istorică pentru naționala noastră.

Urmăriți Playsport.ro și pe