Ce s-a întâmplat cu jucătorul lui CFR Cluj, refuzat de FCSB. Cu cine a semnat Mateo Susic

Olteanu Ștefan / 30.06.2022, 22:57
Ce s-a întâmplat cu jucătorul lui CFR Cluj, refuzat de FCSB. Cu cine a semnat Mateo Susic

Mateo Susic (31 de ani), jucătorul lui CFR Cluj care a fost refuzat de FCSB la începutul acestui an, a semnat cu APOEL Nicosia, în Cipru. Internaționalul din Bosnia Herzegovina a fost deja prezentat oficial de noua echipă, alături de care va evolua în următoarele două sezoane.

Mateo Susic, prezentat oficial în Cipru. Refuzat de FCSB, jucătorul lui CFR Cluj a ales un transfer la Apoel Nicosia

Aflat în ultimele 6 luni la CFR Cluj, Mateo Susic a negociat cu FCSB, informație dezvăluită în exclusivitate de PlaySport.ro la începutul acestui an, însă Gigi Becali a refuzat să efectueze transferul acestuia, iar jucătorul a ajuns în cele din urmă în Cipru.

Rămas liber de contract, Susic a bătut palma cu APOEL Nicosia și a fost deja prezentat oficial. Experimentatul fundaș dreapta și-a pus semnătura pe un contract valabil pe două sezoane și alături de APOEL va putea evolua în preliminariile Conference League. Noua sa formație a încheiat sezonul trecut pe locul 3, iar în 2022 – 2023 se anunță a fi o candidată la titlu. Apoel este una dintre cele mai titrate echipe din Cipru, cu 28 de titluri cucerite, 21 de Cupe și 14 Supercupe.

De-a lungul carierei, Mateo Susic a mai evoluat pentru HNK Brotnjo Citluk și Zrinjki Mostar, în Bosnia Herzegovina. În afara granițelor, el a îmbrăcat tricoul unor echipe ca NK Istra (Croația), Energie Cottbus (Germania) și Sheriff Tiraspol (Republica Moldova).

900.000 de euro este cota de piață a lui Mateo Susic, potrivit Transfermarkt.

În sezonul trecut, Susic a evoluat 26 de meciuri pentru CFR Cluj, reușind să ofere și două pase decisive.

De ce nu l-a transferat Gigi Becali pe Mateo Susic

În exclusivitate pentru PlaySport.ro, Gigi Becali anunța în luna februarie a acestui an că a fost sunat de impresarul lui Mateo Susic.

La acel moment, finanțatorul echipei roș-albastre a refuzat să îi ofere un contract fundașului de la CFR pentru că bătuse deja palma cu Florin Achim, fundaș dreapta venit de la Academica Clinceni.

M-a sunat agentul lui Susici să-mi spună despre băiat. Vom vedea. Deocamdată l-am luat însă pe postul respectiv pe Florin Achim”, spunea Gigi Becali.

De asemenea, tot pentru PlaySport.ro, impresarul lui Mateo Susic confirma negocierile cu FCSB:

Mateo e un fotbalist de națională, nu ducem lipsă de propuneri. Deocamdată analizăm toate variantele, iar în săptămânile următoare vom lua o decizie. Vom vedea ce se va întâmpla și cu oferta de la CFR, dar ați fi bucuros dacă vi s-ar propune o prelungire pe un salariu inferior? Nu ascund că am purtat o discuție inclusiv cu domnul Becali, la FCSB!”, spunea Ives Cakarun, în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

Achim a evoluat un singur meci pentru FCSB în sezonul 2021 – 2022, însă l-a covnins pe Gigi Becali că merită să semneze un nou contract și va face parte din planurile lui Toni Petrea și din toamnă.