EXCLUSIV. Mateo Susici, fundașul dreapta al lui CFR, a intrat pe radarul lui Gigi Becali: ”M-a sunat impresarul jucătorului să mi-l propună”

Justin Gafiuc / 16.02.2022, 12:43
EXCLUSIV. Mateo Susici, fundașul dreapta al lui CFR, a intrat pe radarul lui Gigi Becali: ”M-a sunat impresarul jucătorului să mi-l propună”

Sosit la CFR Cluj în vara lui 2019, Mateo Susici, 31 ani, ajunge la final de contract cu campioana la sfârșitul acestui sezon, iar șansele ca internaționalul bosniac să continue în Gruia sunt reduse. Fundașul dreapta are acum un salariu de 12.000 de euro pe lună, propunerea de prelungire a venit pe o sumă inferioară, iar părțile sunt mai aproape de o despărțire decât de un nou mariaj.

De altfel, președintele Cristi Balaj a spus pentru playsport că ”i-am înaintat o ofertă, băiatul are timp să se gândească. Există o anumită politică a clubului în sensul în care nu mai dorim să mergem pe contracte foarte mari”. În actualul sezon, Susici a bifat 18 prezențe în tricoul lui CFR în toate competițiile, fiind un preferat al lui Petrescu în special la meciurile din cupele europene. 

Agentul lui Susici: ”Ați fi bucuros dacă vi s-ar propune o prelungire pe un salariu mai mic?”

Impresarul jucătorului, Ives Cakarun, care-l are în portofoliu inclusiv pe selecționerul Croației, Zlatko Dalici, a dezvăluit pentru playsport.ro situația la zi a lui Susici: ”Mateo e un fotbalist de națională, nu ducem lipsă de propuneri. Deocamdată analizăm toate variantele, iar în săptămânile următoare vom lua o decizie. Vom vedea ce se va întâmpla și cu oferta de la CFR, dar ați fi bucuros dacă vi s-ar propune o prelungire pe un salariu inferior? Nu ascund că am purtat o discuție inclusiv cu domnul Becali, la FCSB!”.

Patronul vicecampioanei confirmă: ”M-a sunat agentul lui Susici să-mi spună despre băiat. Vom vedea. Deocamdată l-am luat însă pe postul respectiv pe Florin Achim”. Este vorba despre fostul fundaș de la Clinceni, care n-a mai putut fi legitimat de Gaz Metan, cu interdicție la transferuri, fiind însă recrutat de FCSB din postura de jucător liber. 

Adversar pentru tricolori în Liga Națiunilor

În vârstă de 30 de ani, el a semnat cu bucureștenii un contract pe 6 luni, cu opțiune de prelungire, fiind adus de urgență pentru a-i face concurență lui Vali Crețu, gafeur la 2-2 cu U Craiova, când o gravă greșeală comisă de el a dus la golul semnat de Claudiu Bălan. 

La CFR, Susici și-a trecut în CV două titluri (2020, 2021) și o Supercupă a României (2020). Mateo a strâns 8 selecții în tricoul Bosniei, ultimele două chiar la sfârșitul anului trecut, titular la 1-3 cu Finlanda și 0-2 cu Ucraina în preliminariile CM.  Probabil va fi și adversar al tricolorilor în grupa din Liga Națiunilor, competiție în care România întâlnește Bosnia pe 7 iunie (d) și pe 26 septembrie (a).