Ce să-l întrebăm pe Vassaras?

Alin Buzărin / 10.12.2021, 12:45
Ce să-l întrebăm pe Vassaras?

Lunea viitoare șeful grec al arbitrajului românesc ni se pune la dispoziție într-o conferință de presă!

Federația ne anunță că pe 13 decembrie la ora cutare, în sala cutare din incinta Casei Fotbalului, președintele CCA va susține o conferință de presă. Urmează textele obișnuite despre distanțarea socială, despre obligativitatea certificatului digital și alte abureli de pandemie. Nimic despre tematică, dar e abia miercuri, mai sunt cinci zile, timp destul…

Delegări sub portocali

Vassaras și face veacul prin Plaka, prin Sintagma sau prin ceva insule și doar arareori vine la București. Cei 8.500 de euro despre care vorbește Ion Crăciunescu îi încasează în cont, nu e nevoie să se deplaseze pentru ei în friguroasa Românie. Tot de sub portocalii plini de rod face și delegăile. E mereu online cu Augustus, cu Deaconu (dacă-i răspunde, Dom` Brichetă e ocupat până peste cap, de vreo doi ani încoace, cu implementarea acelui VAR care nu se mai implementează), e online și cu Burleanu, asigurându-se reciproc că totul e în regulă. Dacă Burleanu nu cade de acord, i se arată imediat delegarea lui Hașțegan la Barcelona-Bayern. În secundar pot fi prezentate și celelalte delegări internaționale din ultima vreme ale făptuitorilor de fărădelgi din campionatul intern.

Un an excelent, nu-i așa?

Deși Federația are obiceiul de a ne comnica înaintea conferințelor de presă ce întrebări să nu punem subiecților, până acum, în ceea ce-l privește pe șeful CCA, n-a făcut-o. Însă probabil că versatilul grec ar fi încântat să fie chestionat despre anul excelent al lui Hațegan, despre ascensiunea internațională a lui Kovacs, Feșnic sau Radu Petrescu sau despre cât de bine au ținut Chivulete jr. și Barbu (ultimii intrați pe lista FIFA) tabelele pentru schimbări de la meciurile la care au fost rezerve. A fost un an 2021 măreț, plin de împliniri (”negro” al lui Colțescu s-a petrecut în 2020 și oricum olteanul a ieșit între timp de pe listă), vă dorim sărbători fericite, kalinichta, noapte bună și la muli ani!

Belingham, Tănase, Costache

Chiar dacă FRF nu va bara până luni un anumit gen de întrebări, le va bara cu mare artă Vassaras. Se va referi la erorile lui Barbu, Călin sau Radu Petrescu fără să spună de fapt nimic. Va opina că arbitrajul e o activitate complexă, plină de situații neprevăzute și că inerentele eror trebuie privite ca acțiuni întâmplătoare profesiunea de arbitraj presupunând, nu-i așa, o imparțialitate absolută, de netăgăduit, asupra căreia nu are rst să mai facem comentari, pentru că e deja subînțeleasă. Eventual ne va veni cu exemplul lui Jude Bellingham de la Borussia Dortmund, care după ce a spus ceva despre arbitrajul de la meciul cu Bayern, s-a ales cu o amendă de 40.000 de euro. Păi ăsta e salariul lui Tănase sau Costache pe mai multe luni, așa că sunt de lăudat declarațiile lor. Primul a auzit un plescăit, deci a fost penalty, al doilea n-a simțit dacă a făcut henț din cauza bandajului.

Gafeurii și ambasadorul

E posibil însă și altceva. Anume ca până la conferința lui Vassaras de lunea viitoare, haiduciile lui Barbu și Radu Petrescu să nu mai fie de actualitate. Până luni mai e o etapă în care arbitri români au câmp liber de manifestare, e loc de noi și noi greșeli.
Dar de ce să vrbim despre ele, când îl avem pe Hațegan ambasador la regalul Bayern-Barcelona? Despre asta trebuie vorbit!