După ce a făcut-o praf pe Chindia, Radu Petrescu e delegat la meciul lui Ianis Hagi! Unde va oficia românul

Olteanu Ștefan / 07.12.2021, 16:01

La doar câteva zile distanță de când a fost la centrul duelului Chindia – CFR Cluj, arbitrul Radu Petrescu a aflat că îl va „fluiera” pe Ianis Hagi în Europa League. „Centralul” a fost delegat la partida Olyimpique Lyon – Rangers, în ultima rundă din faza grupelor.

Episodul Chindia – CFR, încheiat pentru Radu Petrescu. A fost delegat la meciul lui Ianis Hagi din Europa League

Radu Petrescu a primit vestea importantă că îl va arbitra pe Ianis Hagi în Europa League, la doar câteva zile distanță după ce a fost acuzat de „viciere de rezultat” în partida Chindia – CFR.
În duelul din grupele Europa League, Radu Petrescu va fi ajutat de asistenţii Radu Ghinguleac şi Mihai Marica, în timp ce Marcel Bîrsan va fi al patrulea oficial.
Lyon și Rangers fac parte din Grupa A, iar la meciul direct din ultima etapă ambele echipe sunt deja calificate. Lyon a câștigat grupa și și-a asigurat un loc în optimile Europa League, în timp ce Rangers, ocupanta locului secund, va merge în șaisprezecimi.

De asemenea, o brigadă românească va fi și la duelul Tottenham – Rennes din Conference League. Horațiu Feșnic va conduce meciul de la centru, ajutat de asistenții Valentin Avram și Alexandru Cerei. Marian Barbu, care a fost și el în centrul unui scandal în ultima etapă din Liga I, va fi al patrulea oficial.

Radu Petrescu a decis duelul Chindia Târgoviște – CFR Cluj 0-1

Echipa antrenată de Emil Săndoi este „victima” preferată a arbitrilor în acest sezon de Liga 1. După ce s-au comis greșeli mari împotriva ei la meciurile cu FCSB sau Rapid, Chindia Târgoviște a pierdut și cu campioana CFR Cluj, tot în urma unei faze controversate.

Singurul gol al partidei disputate la Ploiești a fost marcat de Billel Omrani în minutul 21. Atacantul francez a introdus mingea în poartă în urma unei pase primite de la Valentin Costache, care controlase anterior mingea cu ajutorul brațului.

Asta mă nemulțumește… toate meciurile cu echipele importante le-am pierdut la mustață. Și cu FCSB, și cu Craiova, și astăzi, am fost foarte aproape de un rezultat pozitiv. Mi-e greu să vorbesc de problemele de arbitraj, dar mă duce gândul și la asta. Uitați-vă la captura imaginii de la golul CFR-ului de astăzi. La Costache… mai și glumim, mai avea puțin și fugea cu mingea la subraț. De ce să se judece în alt fel? Nu știu, chiar am stat de vorbă cu Dan Petrescu, pentru că îl apreciez foarte mult. Și el a zis că e posibil să fi fost două lovituri de la 11 metri pentru ei. Dar cred că la faza golului trebuia acordat henț.

N-am vorbit cu Radu Petrescu, ce să mai vorbesc? Dacă am fi avut VAR, Chindia avea șase-șapte puncte mai mult, asta e părerea mea și nu poate să mi-o schimbe nimeni”, a spus Emil Săndoi, antrenorul Chindiei.

Greșelile din Chindia – CFR Cluj au fost recunoscute de un oficial din Gruia! Cristi Balaj nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume.