Ce scriu ziariștii din Franța după prestația lui Rareș Ilie din Ligue 1

Giosanu Catinca / 09.08.2022, 22:11
Ce scriu ziariștii din Franța după prestația lui Rareș Ilie din Ligue 1

Internaționalul român Rareș Ilie a debutat, duminică, în tricoul lui Nice, în prima etapă din Ligue 1. Jurnaliștii din străinătate au fost impresionați de jocul său. Ce au scris francezii despre fostul elev al lui Adrian Mutu.

Cum s-a descurcat Rareș Ilie la debutul pentru Nice

Mijlocașul în vârstă de 19 ani a intrat în minutul 64 al meciului dintre Toulouse – Nice, scor 1-1. Fostul jucător al Rapidului a fost introdus în locul lui Alexis Beka.

Fotsbalistul român a fost aproape de a marca un gol în minutul 90+3. Fostul elev al lui Adrian Mutu a șutat puternic dintr-o poziție laterală, dar Toulouse a avut grijă să oprească balonul. Totuși, asistenul a ridicat ulterior fanionul pentru ofsaid.

Internaționalul român a fost lăudat de francezi

Presa din străinătate a apreciat jocul făcut de Rareș Ilie. Jurnaliștii de la Nice Matin l-au urmărit cu plăcere pe Rareș Ilie în prima partidă oficială, contra lui Toulouse. Ei au scos în evidență două calități ale internaționalului român.

Ilie, care a intrat în minutul 64, a arătat din nou o adevărată viziune și capacitatea de a nu pierde balonul.”, notează cei de la Nice Matin.

În continuare, Nice o va înfrunta pe Strasbourg. Meciul se va disputa duminică, de la ora 18:05, în cadrul etapei secunde a Ligue 1.

Cine a intermediat transferul lui Rareș Ilie la Nice

Tatăl lui Rareș Ilie a avut un rol determinant în transferul său la Nice. Anunțul a fost făcut chiar de jucătorul lui Nice.

Tatăl meu s-a ocupat de tot. Am știut doar când mutarea era deja făcută. Știam că antrenorul mă vrea aici. Detaliile le știe doar tatăl meu, eu mă concentrez doar pe fotbal. Am găsit o echipă bună, colegii m-au primit foarte bine. Mi-am făcut prietenii. Orașul e frumos. Acum sunt concentrat pe începutul de sezon.

Am urmarit cateva meciuri din liga franceza la televizor. Cunoșteam câțiva jucatori precum Danté, e unul dintre cei mai experimentați jucători. De când am ajuns aici am aflat mai multe despre istoria clubului și am descoperit un club grozav.

Am obiectivele mele personale, dar sunt aici să-mi ajut echipa în primul rând. Vreau să dau tot ce am mai bun și să fac oamenii mândri. E o șansă importantă pentru mine. Nu mulți jucători din România ajung la acest nivel.

Joc în stânga sau în centru, depinde unde mă pune antrenorul. Îmi plac ambele posturi.”, a dezvăluit Rareș Ilie, în cadrul conferinței de presă de prezentare.