Ce se ascunde în spatele ultimelor două transferuri făcute de FCSB. Care e planul lui Gigi Becali

Giosanu Catinca / 30.11.2021, 12:04
Ce se ascunde în spatele ultimelor două transferuri făcute de FCSB. Care e planul lui Gigi Becali

Gigi Becali a avut nevoie de mai multe luni de zile pentru a explica cum și de ce a făcut anumite transferuri. Managerul roș-albaștrilor are un plan bine pus la punct.

Becali a explicat de ce i-a vândut pe Man și Moruțan

Gigi Becali l-a transferat pe Dennis Man la Parma pentru 11 milioane de euro, dar regretă că nu a cerut mai mulţi bani. Chiar dacă fotbalistul nu era încântat de transfer, latifundiarul din Pipera a insistat pentru ca mutarea să aibă loc după ce a văzut evoluţiile atacantului de 23 de ani. În orice caz, Man s-a transformat în cel mai scump vândut jucător din Liga 1, după ce italienii au plătit banii ceruți de Becali în schimbul său.

Nu doar pe Dennis Man l-a vândut anul acesta patronul FCSB-ului. Și Olimpiu Moruțan a avut aceeași soartă. Mutarea sa nu a fost însă la fel de bănoasă precum cea a fotbalistului de la Parma. Gigi Becali l-a vândut pe Moruțan la Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro. Atât au fost dispuși turcii să ofere în schimbul jucătorului român. Latifundiarul visa să ia pe jucătorul său zeci de milioane de euro, dar neavând o ofertă mai bună, a acceptat propunerea oficialilor grupării din Turcia.

”Eu, dacă am un jucător de 20, îl vând cu 40!”

Au trecut trei luni de la transferul lui Moruțan, iar finanțatorul vicecampioanei României a decis că acum e momentul potrivit să dezvăluie că mutările sale au fost premeditate.

Gigi Becali a declarat că motivul pentru care a acceptat oferta pentru Dennis Man a fost pentru a-i face loc lui Olimpiu Moruțan pentru a se afirma. Cât despre transferul lui Moruțan în Turcia, finanțatorul echipei bucureștene a explicat că a dat curs ofertei Galatei pentru a-i face loc unui alt fotbalist care promite să devină unul dintre cei mai buni. Este vorba despre Andrei Cordea, jucătorul adus în vară de la Academica Clinceni. Una peste alta, oficialul a vrut să îi ofere credit acestuia.

Eu, dacă am un jucător de 20, îl vând cu 40! Eu, când l-am vândut pe Man cu 11 milioane, l-am dat să-i fac loc lui Moruțan. Apoi, a venit Cordea, l-am vândut pe Moruțan ca să-i fac loc lui Cordea. Nu am unul de 20-30 de milioane, nu am acum.”, a declarat Gigi Becali, conform Digi Sport.

Se pare că Becali nu a greșit când a decis să îi facă loc lui Andrei Cordea să strălucească la FCSB. Tânărul a avut prestații de excepție încă din primele sale meciuri pentru FCSB. Și toate acestea l-au impresionat pe latifundiar.

Cordea e fotbalist adevărat, poate juca orice post. Cordea nu va mai lipsi niciodată din primul 11.”, a spus Becali, după FC Botoșani – FCSB.