Dennis Man, il capo di tutti capi! Topul celor mai scumpe transferuri ale fotbaliștilor români din Liga I

Radu Bordei 28.01.2021, 10:39
Dennis Man, il capo di tutti capi! Topul celor mai scumpe transferuri ale fotbaliștilor români din Liga I

Dennis Man este il capo di tutti capi! Gigi Becali a mai făcut o super afacere cu atacantul de 22 de ani. Asta chiar daca anunțase inițial că dorește să îl țină pentru a-l vinde apoi pe bani mai mulți. Becali a ținut cont de dorința fotbalistului dar și de faptul că va realiza cel mai scump transfer din România. Asta deși ne aflăm în plină pandemie.

Parma se află într-o situație grea și a insistat pentru aducerea tânărului fotbalist român. Acesta, alături de Mihăilă, va trebui să ajute Parma săs e mențină în Serie A. De aceea gruparea de pe Ennio Tardini a fost de acord să plătească o sumă importantă.

Dennis Man este il capo di tutti capi! Gigi Becali mai sparge un record când vine vorba de bani încasați

Cu cele 13 milioane de euro plătite inițial, la care se adaugă alte 2 milioane în funcție de unele performanțe, Man devine cel mai scump transfer din istoria Ligii 1. Iar Gigi Becali își poate freca mâinile de fericire ppentru că va încasa iar o sumă importantă pentru fotbalist. De altfel FCSB ocupă primele 3 locuri în acest top select.

Man a depășit recordul stabilit de vânzarea lui Nicușor Stanciu

Până la Man, recordul era deținut de Nicușor Stanciu. Acesta a plecat în 2016, tot de la FCSB, la Anderlecht. Mijlocașul i-a costat pe belgieni 10 milioane de euro.  Cu 3 ani înainte plecase Vlad Chiricheș, la Tottenham. După un sezon excelent sub comana lui Laurențui eghecampf, căpitanul naționalei i-a costat pe londonezi 9,5 miliaone de euro. Cu transferul lui Man, FCSB se poate lăuda cu cele mai productive transferuri din istoria fotbalului românesc.

Becali și FCSB mai au și alte borne cu care să se laude. Tot din echipa lui Reghecampf, în 2014, a fost vândut și Florin Gardoș, în Anglia, pentru 6,8 milioane de euro.  Mirel Rădoi a plecat în 2009, la Al-Hilal, pentru 6 milioane de euro. Iar Bogdan Stancu i-a adus lui Becali, în 2011, 5 miliaone de euro, de la Galatasaray.

Craiova se apropie de FCSB

Singura echipă care s-a apropiat la capitolul vânzări de FCSB, în ultimii ani, a fost Craiova. Oltenii se pot lăuda și ei cu două tranzacții bănoase. Viitorul coleg al lui Man, Valentin Mihăilă, a plecat anul trecut pentru 8,5 milioane de euro la Parma. Iar Alex Mitriță a fost vândut, în 2018, pentru 8 milioane de euro celor de la New York.

Rivalele de la Dinamo și Rapid se laudă cu niște transferuri realizate în urmă cu peste 10 ani, când se luptau la titlu. Giuleștenii l-au cedat pe Cristi Săpunaru la Porto, în 2008, pentru 6 milioane de euro. Dinamo l-a dat pe Torje, în 2011, pe 5 milioane de euro, în Italia, la Udinese

Becali ia banii acasă

Patronul FCSB a anunțat deja ce intențioenază să facă cu suma primită de la italieni. În jur de 1 milion de euro vor merge la UTA, conform contractului. Apoi Becali va intenționa să își recupereze sumele împrumutate în ultimul timp clubului. Conform latifundiarului, acestea se ridică la 12 milioane de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe