Ce se întâmplă cu Dorin Șerdean, dacă suporterii preiau controlul la Dinamo: „Nu putem sta pe loc!” Lovitură pentru acționarul majoritar. EXCLUSIV

Robert Zanfir Andrei Alexandra 26.09.2022, 20:27
Ce se întâmplă cu Dorin Șerdean, dacă suporterii preiau controlul la Dinamo: „Nu putem sta pe loc!” Lovitură pentru acționarul majoritar. EXCLUSIV

Dorin Șerdean ar putea pierde controlul la Dinamo, dacă „Planul de reorganizare modificat” depus de administratorul judiciar va fi aprobat. Mai mult, Răzvan Zăvăleanu a cofirmat informația Playsport, potrivit căreia valoarea unei acțiuni se va schimba de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune.

Răzvan Zăvăleanu a anunțat la Playsport Live că datoria lui Dinamo ar putea scădea și mai mult dacă planul de reorganizare va fi aprobat. Playsport a anunțat în exclusivitate despre noua situație de la Dinamo. În urma posibilei convertiri a datoriilor către APCH în acțiuni, suporterii ar prelua controlul clubului. Astfel, Lotus Perfect Products (societatea administrată de Dorin Șerdean) ar rămâne cu doar 0,7558 % din acțiuni, față de 72,87% în prezent.

Ce se întâmplă cu Dorin Șerdean, dacă suporterii preiau controlul la Dinamo. Lovitură pentru acționarul majoritar

Cel mai lovit în acest scenariu pregătit de administratorul judiciar este Dorin Șerdean. Răzvan Zăvăleanu a declarat la Playsport Live că ar urma să aibă o discuție cu Dorin Șerdean.

„Nu am vorbit cu domnul Șerdean, deși trebuia să ne auzim la sfârșitul săptămânii. Am așteptat să se rezolve problemele societății, să își rezolve obligațiile de acționari susținând financiar societatea. Lucrul asta nu s-a întâmplat într-un an jumătate și avem datoria să finalizăm aceasta procedură, nu să stam pe loc.

Dorin Șerdean, gaură de 550 de mii de euro?

„Trebuie să vă spun că acesta scădere a valorii acțiunilor nu are legătură cu vreo strategie a noastră, ci este legată de faptul că societatea avea un capital social foarte mare, dar în același timp stătea pe o pierdere uriașă. Iar legea societăților comerciale te obligă să faci această modificare (micșorare a valorii acțiunilor – n.r.)

Eu nu pot să speculez în aceasta direcție, dar orice acționar ar vinde azi, s-ar afla în ipostaza în care, dacă planul s-ar modifica, să i se reducă procentul deținut la societate la valoarea despre care am vorbit”, a declarat Răzvaan Zăvăleanu la Playsport Live.

Dorin Șerdean cere 550 de mii de euro în schimbul acțiunilor pe care le deține în acest moment la Dinamo.

  • 24 octombrie este data la care Tribunalul București ar putea aproba noul plan de reorganizare depus de RTZ & Partners SPRL la Tribunalul București