Ce se întâmplă cu șoferii care conduc în șlapi. Autoritățile au făcut anunțul de coșmar: „Poate fi derutant să cunoști regulile”

Alex Cazacu 10.06.2023, 10:39
Ce se întâmplă cu șoferii care conduc în șlapi. Autoritățile au făcut anunțul de coșmar: „Poate fi derutant să cunoști regulile”

În acest an, Codul Rutier a suferit mai multe modificări. De asemenea, au fost introduse și noi sancțiuni pentru șoferii care conduc în șlapi. Așadar, în urma schimbărilor apărute în legislația rutieră, conducătorii auto care circulă cu o încălțăminte necorespunzătoare pot fi sancționați mai ușor.

Ce se întâmplă cu șoferii care conduc în șlapi, începând din 2023

Pe lângă atenția sporită și respectarea legislației cu privire la circulația rutieră, șoferii trebuie să poarte o încălțăminte corespunzătoare, atunci când circulă pe drumurile publice. Mai precis este vorba despre conducătorii auto din Marea Britanie.

Cei care nu respectă legea și decid să conducă în șlapi pot fi aspru sancționați. Modificarea Codului Rutier este una recentă, așa că nu mulți știu despre ce este vorba. De menționat este faptul că poate fi aplicată în momentul în care un șofer provoacă un accident rutier. Deși este destul de ambiguă, legea poate aduce o amendă de 116 euro.

Conform jurnaliștilor de la The Sun, legislația rutieră din Marea Britanie le interzice șoferilor să conducă cu încălțăminte care „împiedică folosirea comenzilor în mod corect”.

Amenzi usturătoare pentru șoferi în Marea Britanie

În situații mai grave, conductorii auto care sunt prinși îmbrăcați sau încălțați necorespunzător, pot încasa amenzi de până la 5.000 de lire sterline. De asemenea, aceștia se pot alege cu până la nouă puncte de penalizare, dar și cu suspendarea permisului de conducere pe o perioadă nedeterminată.

Louise Thomas, expertă în asigurări auto, susține că: „Poate fi derutant să cunoști regulile, atunci când vine vorba de condusul cu îmbrăcăminte și încălțăminte corespunzătoare. Și cu vremea care se încălzește, iar mulți trec la garderoba de vară, este important să știm cum ar putea avea acest lucru un impact asupra șofatului, mai ales în cazul în care îmbrăcămintea sau încălțămintea vă restricționează mișcarea”.

În România, legislația circulației rutiere nu prevede o restricție vestimentară impusă șoferilor. Cu toate acestea, conducătorii auto sunt obligați ca prin atitudinea și comportamentul lor să nu pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Ce se întâmplă cu șoferii care conduc în șlapi. Autoritățile au făcut anunțul de coșmar
Ce se întâmplă cu șoferii care conduc în șlapi. Autoritățile au făcut anunțul de coșmar

Reguli de circulație foarte stricte pentru șoferii finlandezi

Bineînțeles, regulile de circulație diferă de la o țară la alta. În Finlanda, de exemplu, amenzile sunt foarte mari pentru șoferii care le încalcă. Un finlandez a depășit limita de viteză impusă pe o porțiune de drum și a fost nevoit să scoată din buzunar 121.000 de euro, una dintre cele mai mari amenzi rutiere.

Omul de afaceri, Anders Wiklöf (76 de ani), a spus că regretă ceea ce s-a întâmplat. El a explicat că începea să încetinească când a fost prins cu viteză. Limita de viteză s-a schimbat brusc de la 70 km/h la 50 km/h, iar el a fost prins conducând cu 82 km/h.

În Finlanda, amenzile pentru infracțiunilor rutiere se bazează pe gravitatea acestora, dar și pe venitul infractorului. Poliția poate verifica instantaneu veniturile unei persoane. Apoi calculează o „amenda de zi” pe baza venitului disponibil zilnic al infractorului, de obicei jumătate din venitul net zilnic al acestuia. Cu cât un șofer depășește mai mult limita de viteză, cu atât amenzile zilnice pe care le primește sunt mai mari, scrie Global Village Space.

Urmăriți Playsport.ro și pe