Ce se întâmplă dacă Sepsi OSK Sf. Gheorghe câștigă Cupa României. Cine va juca barajul pentru Conference League

Olteanu Ștefan / 16.05.2022, 19:13
Ce se întâmplă dacă Sepsi OSK Sf. Gheorghe câștigă Cupa României. Cine va juca barajul pentru Conference League

Dacă Sepsi OSK Sf. Gheorghe câștigă Cupa României, trofeu pentru care se luptă cu FC Voluntari, Rapid și FC Botoșani ar putea beneficia de o șansă uriașă. Indiferent de rezultatele ultimei etape din play-out, care se încheie luni, de la ora 20:30, Rapid și FC Botoșani vor disputa barajul pentru Conference League.

Rapid și FC Botoșani primesc o șansă în plus! Ce se întâmplă dacă Sepsi OSK Sf. Gheorghe câștigă Cupa României

Rapid și FC Botoșani se bat de la distanță în ultima etapă din play-out-ul Ligii 1 pentru un loc la barajul de Conference League, însă ambele și-ar putea îndeplini obiectivul dacă Sepsi OSK Sf. Gheorghe câștigă Cupa României.

Finala Cupei României se va disputa pe 19 mai, între Sepsi și FC Voluntari. Pe lângă importanța trofeului, Cupa României vine la pachet și cu un drept de participare în UEFA Conference League.

Și cum Sepsi Sf. Gheorghe este angrenată și în play-out pentru un astfel de obiectiv, echipele care ar putea avea de profitat sunt Rapid și FC Botoșani.

Concret, luni, de la 20:30, se dispută ultimele trei meciuri din play-out-ul Ligii 1: Academica Clinceni – FC Botoșani, CS Mioveni – Rapid București și FC U. Craiova – Sepsi OSK Sf. Gheorghe, partide ce vor putea fi urmărite în format LIVE SCORE pe PlaySport.ro.

Potrivit clasamentului actual, indiferent de rezultatele înregistrate astăzi, podiumul va fi alcătuit din trei echipei: Rapid, Sepsi și FC Botoșani, ordinea lor urmând să fie stabilită după încheierea partidelor din ultima etapă. Astfel, dacă Sepsi câștigă Cupa României, iar una dintre Rapid și FC Botoșani se va clasa pe locul 3 în play-out, echipa tot va disputa barajul pentru Conference League.

Câștigătoarea barajului din play-out va disputa ulterior un meci decisiv cu Universitatea Craiova, în deplasare, duel care va stabili ultima echipă ce va primi dreptul de a participa în Conference League.

Până acum, singurele echipe calificate în competițiile europene sunt CFR Cluj, care va participa în preliminariile Ligii Campionilor și FCSB, care va evolua în preliminariile Conference League.

Cum arată clasamentul din play-out-ul Ligii 1, înaintea ultimelor trei meciuri

Așa cum am precizat și anterior, Academica Clinceni – FC Botoșani, CS Mioveni – Rapid București și FC U. Craiova – Sepsi OSK Sf. Gheorghe sunt ultimele trei dueluri din play-out-ul Ligii 1.
Toate partidele sunt programate luni, de la ora 20:30.

Înaintea acestor confruntări, clasamentul din play-out arată în felul următor:

  1. Rapid – 39P
  2. Sepsi – 39P
  3. FC Botoșani – 38P
  4. FC U Craiova – 34P
  5. UTA Arad – 33P
  6. CS Mioveni – 28P
  7. Chindia Târgoviște – 26P
  8. Dinamo – 23P
  9. Academica Clinceni – -11P
  10. Gaz Metan – -38P

S-au stabilit datele disputării meciurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 1. Când și unde se joacă prima manșă dintre „U” Cluj – Dinamo și Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște.