S-au stabilit datele disputării meciurilor de baraj. Când și unde se joacă prima manșă dintre „U” Cluj – Dinamo și Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște

Bădulescu Silvian 16.05.2022, 12:18
S-au stabilit datele disputării meciurilor de baraj. Când și unde se joacă prima manșă dintre „U” Cluj – Dinamo și Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște
  • Luni, 16 mai, la sediul Federației Române de Fotbal a fost trasă ordinea disputării meciurilor de baraj (promovare/retrogradare) dintre Dinamo București și Universitatea Cluj, respectiv Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna;
  • „Frații” bucureșteni și clujeni își vor disputa prima partidă sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30, pe stadionul „Cluj Arena. Ultimul meci oficial dintre cele două a avut loc în 2017, când „câinii” au trecut de „studenți” în Cupa României după executarea loviturilor de departajare;
  • Mai apoi, Chindia Târgoviște, locul 13 în prima ligă, și Concordia Chiajna, locul 5 din play-off-ul Ligii a 2-a, își vor juca prima șansă pentru un loc în stagiunea 2022-2023 a primei scene a fotbalului românesc pe stadionul divizionarei secunde sâmbătă, 21 mai, ora 20.30.

„Frații” se vor duela pentru prima oară pe „Cluj Arena”

Dinamo București și Universitatea Cluj, două dintre echipele cu tradiție din fotbalul românesc, își vor disputa șansa de a participa în stagiunea 2022-2023 a Ligii 1 în cadrul barajului de promovare/retrogradare.

Pentru prima dată în istoria de 74 de ani, „câinii” se află într-o astfel de ipostază, iar băieții lui Dusan Uhrin jr. trebuie să treacă de „studenții” lui Erik Lincar pentru a evita, în premieră, prima retrogradare din 1948 până în prezent.

„Încălzirea” a fost făcută în semifinalele Ligii Elitelor U19. Acolo, juniorii celor două formații s-au luptat pentru un loc în marea finală. Câștig de cauză au avut clujenii care, per total, s-au impus cu scorul general de 4-3 și vor juca șansa pentru trofeul de campioni naționali contra celor de la Miercurea Ciuc.

Prima manșă a barajului se joacă pe stadionul „Cluj Arena”, sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30. Returul se va disputa la o săptămână și o zi distanță, 29 mai, pe stadionul „Dinamo” de pe Șoseaua „Ștefan cel Mare”.

Universitatea Cluj a fost pentru ultima oară în prima ligă în sezonul 2014-2015. Atunci, ardelenii au terminat doar pe locul 15 și au retrogradat în liga secundă.

A urmat un faliment și drumul prin diviziile inferioare din sistemul fotbalistic românesc. Totuși, de apreciat este că în respectivul sezon au jucat finala Cupei României pe care, însă, au pierdut-o în fața FCSB-ului.

Ultima confruntare oficială dintre cele două a avut loc în 2017, în optimile de finală ale Cupei României. „Câinii” s-au impus 3-1 la penalty-uri după ce tabela de scor arăta 1-1 în urma celor 120 de minute.

Concordia Chiajna profită de situația Stelei și poate promova în Liga 1

În cel de-al doilea baraj de promovare/retrogradare se vor înfrunta Chindia Târgoviște, locul 13 din play-out-ul Ligii 1 și Concordia Chiajna, locul 5 din play-off-ul Ligii a 2-a.

Gazdă va fi echipa din Ilfov. Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30 pe sinteticul de lângă Capitală.

Ilfovenii profită de situația Clubului Sportiv al Armatei Steaua și merg la baraj. Aceștia au șansa să revină în Liga 1, acolo unde s-au regăsit ultima oară în sezonul 2018-2019.

În stagiunea respectivă, formația de lângă București a terminat pe ultima treaptă a clasamentului, locul 14, și a a retrogradat.

În cealaltă tabără, Chindia Târgoviște joacă din stagiunea 2019-2020 pe prima scenă a fotbalului românesc. La chiar primul sezon de la revenire, târgoviștenii au profitat de situația pandemică și consecințele acesteia, astfel că s-au salvat de la retrogradare în urma unui baraj câștigat contra celor de la CS Mioveni.

Atunci, echipa din Dâmbovița s-a clasat pe locul 14, ultimul la momentul respectiv, însă din cauza imposibilității disputării tuturor partidelor pentru anumite cluburi, numărul de echipe din prima ligă a fost ridicat de la 14 la 16.

Trebuie menționat că „dubla” dintre Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște reprezintă primele partide oficiale ce vor fi jucate între cele două.

  • Universitatea Cluj – Dinamo și Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30. Returul va fi disputat la o săptămână distanță;
  • Din acest sezon, Federația Română de Fotbal a abolit regula golului marcat în deplasare în ceea ce privește barajul.
Urmăriți Playsport.ro și pe