Ce se întâmplă în Bundesliga? Veste groaznică din Germania, unde s-a descoperit al patrulea jucător care are o tumoră

Olteanu Ștefan / 22.09.2022, 19:04
Ce se întâmplă în Bundesliga? Veste groaznică din Germania, unde s-a descoperit al patrulea jucător care are o tumoră

Fotbalul din Bundesliga este lovit de o nouă veste groaznică. Jean-Paul Boetius (28 de ani), mijlocaș ofensiv legitimat la Hertha Berlin, în prima ligă din Germania, a fost diagnosticat cu cancer la testicule. Vestea vine la doar câteva săptămâni după ce Sebastien Haller, atacantul Borussiei Dortmund, a primit același verdict din partea medicilor.

Panică în Bundesliga! Fotbalul din Germania e lovit de o nouă veste groaznică

Situația devine dramatică în fotbalul din Germania, deoarece o nouă veste groaznică a șocat toate cluburile din Bundesliga. Jean-Paul Boetius, mijlocaș la Hertha Berlin, a fost diagnosticat cu cancer la testicule.

Același verdict din partea medicilor l-a primit în urmă cu câteva săptămâni și Sebastien Haller, atacantul Borussiei Dortmund, iar recent alți doi fotbaliști din Germania au avut de suferit din cauza unor tumori. Mai precis, Timo Baumgartl și Marc Richter, ambii legitimați la Augsburg. Din fericire, aceștia din urmă s-au vindecat deja.

Revenind la Jean-Paul Boetius, el a fost supus unui control urologic de rutină și așa a aflat că are o tumoră. La fel ca ceilalți trei jucători menționați anterior, Boetius va fi supus în perioada imediat următoare unei intervenții chirurgicale, după care va începe recuperarea.

Cei din conducerea lui Hertha Berlin au anunțat deja că jucătorul lor va fi indisponibil pentru o perioadă nedeterminată și, de asemenea, au transmis câteva gânduri bune în direcția lui Boetius:

„Oricât de greu este să auzi un astfel de verdict, suntem plini de speranță că Jean-Paul va putea să-și revină și să se întoarcă la noi cât mai curând posibil. Va primi sprijinul nostru deplin până în momentul în care se va întoarce. Familia Hertha îi este alături și îi urează toate cele bune”, a transmis directorul sportiv Fredi Bobic, prin intermediul site-ului herthabsc.com.

De asemenea, clubul a adăugat: „Vom oferi mai multe informații despre recuperearea lui Boetius în timp util. Până atunci, cerem ca toată lumea să respecte intimitatea jucătorului în timpul recuperării sale”.

De-a lungul carierei, Jean-Paul Boetius a mai evoluat pentru Feyenoord, FC Basel, Genk și Mainz.

Recuperarea lui Sebastien Haller decurge excelent. „Sunt la nivelul de acum câteva luni”

Sebastien Haller a fost diagnosticat cu cancer la testicule pe 19 iulie 2022. La doar câteva zile distanță, el a fost operat și apoi a început recuperarea. Recent, internaționalul din Coasta de Fildeș a oferit câteva detalii despre situația sa și a spus că totul decurge conform planului:

„Din ziua în care m-am întors acasă am început să lucrez, să merg la sală. Sunt deja la nivelul pe care îl aveam acum câteva luni. Este un semn bun!

Primul meu obiectiv este să revin pe teren, să joc în fața zidului galben și să înscriu primul meu gol în fața lor. Va fi un moment încărcat de emoție. Voi reveni rapid pe teren”, a spus Sebastien Haller.

Sebastien Haller a impresionat în sezonul trecut pentru Ajax și în această vară Borussia Dortmund a plătit pentru el suma de 31.000.000 de euro. Mutarea a fost oficializată pe 6 iulie, cu doar câteva săptămâni înainte ca Haller să fie operat. Din păcate, el nu a apucat să debuteze în tricoul noii echipe.

35.000.000 de euro este cota de piață a lui Sebastien Haller, potrivit Transfermarkt.