Ce se va întâmpla cu Ianis Hagi după venirea lui van Bronckhorst la Rangers

Robert Zanfir / 24.11.2021, 23:12
Ce se va întâmpla cu Ianis Hagi după venirea lui van Bronckhorst la Rangers

Scoțienii au aflat că noul antrenor al lui Rangers plănuiește o schimbare radicală pentru Ianis Hagi. Giovanni van Bronckhorst va schimba sistemul campioanei Scoției. În plus, olandezul îl poate bloca pe român pentru încă un sezon la Glasgow.

Ianis Hagi a plecat de la Glasgow cu Steven Gerrard antrenor și a revenit cu Giovanni van Brockhorst la conducerea campioanei Scoției. Schimbarea ar putea fi una de bun augur. Jurnaliștii scoțieni au aflat planurile managerului olandez în ceea ce îl privește pe român.

Ce se va întâmpla cu Ianis Hagi după venirea lui van Bronckhorst la Rangers

Ianis Hagi nu și-a mai putut ajuta echipa la meciul cu Islanda, care a scos naționala din cursa pentru Campionatul Mondial 2022. Totuși, pentru mijlocașul român sezonul ar putea fi unul la nivel înalt.

Rangers este lider în continuare în Scottish Premier League, iar mai multe nume grele din Europa sunt cu ochii pe român.

Până atunci, Ianis trebuie să se readapteze din mers la planurile noii conduceri tehnice. Jurnaliștii britanici au aflat că van Bronckhorst vrea să schimbe sistemul de joc al echipei.

Dacă Steven Gerrard folosea 4-3-3, cu Ianis Hagi în flanc, olandezul este adeptul sistemului 4-2-3-1, în care mijlocașul român ar putea primi rolul decarului.

Jack va face pereche cu Glen Kamara la baza compartimentului median, cu Ianis Hagi ocupând rolul de număr 10,
Daily Record.

Ianis Hagi, blocat de van Bronckhorst la Rangers

Van Bronckhorst a debutat pe banca lui Rangers în eșecul cu Hibernian, 1-3, din semifinalele Cupei Ligii. Ianis Hagi a intrat doar pe parcurs.

Pentru campioana Scoției urmează partida cu Sparta Praga, din grupele Europa League. Rangers și Sparta au același număr de puncte, 4, iar victoria poate fi decisivă pentru britanici. În tur, echipa lui Florin Niță a câștigat cu 1-0.

Potrivit celor de la Sky Sports, managerul olandez a primit asigurări din partea clubului că nu va fi nevoit să vândă niciun jucător până la finalul sezonului. Ianis Hagi este dorit de mai multe echipe ale Europei, astfel că vestea nu este tocmai bună pentru fiul lui Gică Hagi.

În ultima vreme, presa britanică a vorbit despre un eventual transfer al lui Ianis Hagi la Aston Villa, noua echipă a lui Steven Gerrard.

Cu toată mediatizarea, presa din jurul lui, cu toate laudele și exagerările, Ianis Hagi va rămâne Ianis Hagi. Dar nu va face niciodată pe teren ceea ce reușea tatăl lui. Să nu avem așteptări mari. Păi el nu a reușit nici să bată pe niște islandezi de 17-18 ani. Încă așteptăm un meci mare la națională. Măcar unul, că tatăl lui reușea mai multe
Danuț Lupu