Cum arată realitatea din programul FRF. În ce stadiu suntem, de fapt, cu dezvoltarea fotbalului feminin

Ștefănescu Dragoș / 21.11.2021, 13:07

ACS Baia Mare și CS Colțea 1920 Brașov se înfruntă azi în etapa a 7-a a din campionatul Ligii a 3-a Feminin. Terenul de joc arată care este realitatea în programul FRF. Condițiile de joc sunt de-a dreptul revoltătoare.

Realitatea în programul FRF este revoltătoare

Astăzi, în  Maramureș, se joacă partida dintre ACS Baia Mare și CS Colțea 1920 Brașov. Partida face parte din etapa a 7-a din campionatul Ligii a 3-a Feminin. Înaintea acestui meci, echipa din Brașov se află pe locul 2 al clasamentului. Echipa din Baia Mare ocupă poziția a șasea.

Terenul pe care se va desfășura partida ACS Baia Mare – CS Colțea 1920 Brașov este deplorabil. Terenul arată mai degrabă destinat luptelor în noroi decât un loc pe care se poate desfășura un meci de fotbal. Toate astea vin pe fondul promisiunilor făcute de FRF referitoare la organizarea campionatelor naționale de fotbal feminin.

Scor fluviu reușit de Student Sport Alba Iulia în etapa trecută

În cadrul etapei a 6-a a Seriei a 2-a din Liga a 3-a la fotbal feminin, Student Sport Alba Iulia a învins net, scor 10-1 în deplasare pe ACS Ladies Tg. Mureș 2. Acesta a fost scorul campionatului până în prezent.

Formația pregătită de Cătălin Costea are două victorii în această stagiune, ambele în deplasare. Precedenta victorie a fost cea cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare 2, scor 4-1. Ultimul meci din acest an în cadrul eșalonului terț este prevăzut duminică, 21 noiembrie, la Oarda de Jos, cu FC Juventus Timișoara (locul 3).

Antrenorul fetelor de la Student Sport Alba Iulia a fost extrem de fericit la finalul victoriei zdrobitoare din deplasarea de la Târgu Mureș.

Am avut un joc perfect, un meci ca o descătușare, o victorie superbă. După un început mai greu de campionat, am reușit să învingem la o asemenea diferență în condițiile în care am aliniat nu mai puțin de 6 junioare. Dincolo de scor, ne bucură însă evoluția, unul foarte bună, modernă, rapid. Se văd rezultatele muncii la antrenamente și ale eforturilor tuturor factorilor implicați în bunul mers al acestui club”, a declarat Cătălin Costea.

Planuri mari în fotbalul feminin din Alba Iulia

Pe 11 decembrie, la Alba Iulia se va desfășura o competiție de final de an, Cupa Crăciunului. La acest eveniment au fost invitate cluburile FCU Craiova, AS Șimand, CS Brad, ACS Carei, Activ Slobozia și SC Câmpeni.

Antrenorul Cătălin Costea a prefațat desfășurarea competiției organizate la Alba Iulia. Tehnicianul a ținut să mulțumească tuturor celor care au sprijinit această inițiativă.

Dorim să ne luăm rămas bun de la acest an competițional prin acest turneu, la capătul căruia vom premia cu dulciuri toate fetele. Totodată dorim să oferim un zâmbet pe fața copiilor de la Așezământul >, jucătoarele urmând a le face cadouri speciale. Le mulțumim părinților și sponsorilor, fără de care nimic din ce am realizat nu ar fi fost posibil. Mulțumiri speciale pentru sprijinul constant pe care ni-l acordă și domnului primar Gabriel Pleșa, mereu alături de noi”, a declarat Cătălin Costea.