Ce sumă uriașă împart angajații FRF după ce România s-a calificat la Euro. Chiar ajutorul lui Burleanu a dezvăluit totul. Cât ia președintele FRF. Exclusiv

Alex Matei 19.11.2023, 10:22

România e la Euro! Vestea excelentă pentru jucători, antrenori și suporteri, dar vine cu o recompensă importantă pentru angajații FRF.

Staff-ul non-tehnic al Federației va împărți aproape 800 000 de euro din cele 10 milioane pe care le primește federația de la UEFA în urma calificării. Suma e corespunzătoare procentului de 8% alocat angajaților din câștigul total.

„Acum cred că se primesc în jur de 10 milioane de euro pentru calificare, probabil că același algoritm de la Euro 2016 va fi aplicat. La jucători s-a păstrat același sistem, din câte știu eu, la antrenori, la fel. Ultimii, cu voia dumneavoastră, pe listă vor fi angajații Federației, că așa a fost și data trecută”, a declarat Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, la Orange Sport.

Burleanu, recompensă importantă

Astfel, din cei 800 000 de euro, președintele Burleanu va primi sub 100 000, susțin sursele PlaySport. Secretarul general câștigă în jur de 70 000, apoi sumele se împart între șefii de departamente și subalternii lor. Chiar și personalul non-decizional al Federației va ajunge să primească, în urma calculelor, câteva miii de euro. Jucătorii de bază încasează în jur de 180 000 de euro, apoi sumele scad în funcție de gradul de implicare al fiecărui fotbalist care a contribuit la parcursul spre European. În total, aproape 4 milioane de euro vor ajunge exclusiv la jucători și la staff-ul tehnic. Cei mai „jucați” tricolori în actuala campanie sunt Burcă, Drăgușin, Stanciu și Alibec.

În cele 5 acțiuni internaționale din această campanie de calificare, Iordănescu Jr. a convocat 42 de jucători. Vor fi premiați chiar și cei fără minute jucate, dar care au prins listele finale de prezență în cantonamentul naționalei României.

România încheie campania de calificare la Euro marți seară, de la 21:45, pe teren propriu, în fața Elveției.

Urmăriți Playsport.ro și pe