Cel mai bătrân titular la Campionatul Mondial. Cine este Atiba Hutchinson, jucătorul care a evoluat în prima garnitură a Canadei la 40 de ani

Pintilie Iosif 24.11.2022, 09:20
Cel mai bătrân titular la Campionatul Mondial. Cine este Atiba Hutchinson, jucătorul care a evoluat în prima garnitură a Canadei la 40 de ani

Un jucător din Canada a bifat o realizare importantă la Campionatul Mondial din Qatar. Atiba Hutchinson a devenit, după partida de miercuri, cu Belgia, cel mai vârstnic jucător de la  Cupa Mondiale.

Cel mai ”bătrân” jucător de la Cupa Mondială vine din Canada

Fotbalistul de la Beșiktaș continuă să fie căpitanul Canadei, deși are aproape 40 de ani. Mai exact, a jucat la 39 de ani, 9 luni și 15 zile, iar, în funcție de parcursul Canadei, recordului lui va mai crește cu câteva zile.

Nu se aproprie însă de recordul all-time, deținut de portarul egiptea Essam El Hadary, care, în 2018, a fost titular la vârsta de 45 de ani și 161 de zile.

 Cine este Atiba Hutcinson?

Atiba Hutcinson este un fotbalist născut în Otario, Canada, ce este cunoscut în special de pasionații de jocuri de consolă. Acesta joacă din 2013 la Beșiktaș, echipă pentru care a strâns 327 de meciuri, a marcat 26 de goluri și a oferit 37 de pase de gol. Alături de echipa din Turcia a cucerit trei titluri, o cupă și o supercupă.

El a mai evoluat pentru PSV (115 meciuri/4 goluri/13 pase de gol), FC Copenhaga (189/25/10), Vaghun Sun, Toronro Lynx, Osters și Helsinborg.

Pentru echipa națională, pe care o reprezintă din 2003, a strâns 98 de meciuri și a marcat de nouă ori. A primit de șase ori titlul ce cel mai bun jucător canadian al anului, în 2006, 2010, 2012, 2014, 2015 și 2016.

Marius Șumudică l-ar fi putut antrena la Beșiktaș

Marius Șumudică a fost pe lista lui Beșiktaș. Antrenorul român s-ar fi putut întoarce în Turcia. Câștigătorul Ligii 1 cu Astra, în 2016, dar și parțial campion cu CFR, în 2021, Șumudică este sub contract în Arabia Saudită.

În urmă cu o lună, antrenorul de 51 de ani a fost dorit de Beșiktas. Gigantul din Turcia era pe locul cinci în clasament. De 16 ori câștigători ai campionatului, gruparea ce nu a retrogradat niciodată s-a despărțit de Valerien Ismael, cel ce antrena echipa din 2022. În locul lui, a venit Senol Gunes, care s-a luptat cu antrenorul român pentru fotoliul de antrenor.

Anunțul intenției a fost făcut chiar de Șumudică. Acesta spunea că este sub contract și este greu să plece de la echipa din Raed, însă, dacă Beșiktaș ar fi făcut un efort financiar, el nu ar fi refuza oferta.

”Sunt pe lista scurtă, dar cu șanse infime, pentru că ar dori un antrenor turc, e vorba despre Senol Gunes. Dacă ar fi vorba despre un antrenor străin, aș avea șanse mai mari.

Am avut rezultate bune la Gaziantep, i-am bătut pe Beșiktaș de două ori, am lăsat loc de bună ziua în Turcia. Eu mă bucur, dar am doi ani de contract cu Al-Raed”, a spus Marius Șumudică.