Cel mai bine plătit sportiv din lume nu este fotbalist! Cum a reușit acesta să sfideze pandemia și să obțină peste 100 de milioane de euro

Catinca Giosanu 13.05.2021, 11:57

Nimeni nu se aștepta la asta! Cel mai bine plătit sportiv din lume nu joacă fotbal și nici tenis. Din contră, el practică un sport extrem de de luptă full contact. Mai exact, arte marţiale mixte moderne. Vorbim despre irlandezul Conor McGregor. El a fost sportivul cel mai bine plătit din lume în 2020. Cum a reușit acesta să sfideze pandemia și să obțină peste 100 de milioane de euro este de-a dreptul incredibil. Aflați totul din paragrafele imediat următoare.

Cel mai bine plătit sportiv din lume nu este fotbalist!

La cei 32 de ani ai săi, luptătorul Conor McGregor a devenit cel mai bine plătit din lume. Cei mai mulți dintre oameni aveau impresia că fotbaliștii sunt cei care încasează cele mai mari venituri din sport, însă irlandezul a demonstrat că se poate și altfel. Acesta a obținut în jur de 180 milioane de dolari (149 milioane euro), graţie activităţilor sale comerciale, conform revistei Forbes.

McGregor nu a disputat decât o singură luptă în cursul anului trecut. El a adăugat veniturilor sale cel puțin 22 de milioane dolari graţie victoriei obţinute în faţa americanului Donald Cerrone. Restul de 158 milioane dolari au fost câștigate din activităţile sale comerciale, în special din vânzarea acţiunilor deţinute la o marcă de whisky.

Conor McGregor revine în ring
Conor McGregor, starul artelor marţiale mixte, a avut cele mai mari încasări în anul în care a izbucnit pandemia de Covid-19

Cum a reușit acesta să sfideze pandemia și să obțină peste 100 de milioane de euro

Sursa anterior citată arată că luptătorul irlandez a fost unul dintre cei patru sportivi care au câştigat peste 100 milioane dolari în 2020. Printre cei patru se numără și starul celor de la FC Barcelona, Lionel Messi. Fotbalistul argentinian ocupă locul secund pe această listă. El a adunat doar 130 milioane dolari. Messi este urmat de o altă vedetă a sportului cu balonul rotund. Mai exact, de portughezul Cristiano Ronaldo (Juventus Torino). Internaționalul figurează pe listă cu 120 milioane dolari.

Dak Prescott, quarterback-ul echipei de fotbal american Dallas Cowboys, completează cvartetul fruntaş. Americaul a realizat venituri de 107,5 milioane dolari, devansându-l pe starul baschetului profesionist nord-american LeBron James (Los Angeles Lakers), care a adunat în jur de 96,5 milioane dolari în 2020.

Pe lista dată publicităţii de Forbes apare și numele lui Neymar, atacantul echipei Paris Saint-Germain (95 milioane dolari). Și tenismanul elveţian Roger Federer se află în topul 10 al câştigurilor, cu 90 milioane dolari. Asta, deși nu a disputat decât un singur turneu în cursul anului trecut.

Urmăriți Playsport.ro și pe