Cel mai frumos spectacol pirotehnic pus în scenă de ultrași. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.09.2021, 14:00
Cel mai frumos spectacol pirotehnic pus în scenă de ultrași. VIDEO

Ultrașii celor de la Zeljeznicar Sarajevo au realizat poate cel mai frumos spectacol pirotehnic al acestui an în Europa. Ei au sărbătorit împlinirea a 100 de ani de la înființarea clubului bosniac într-un mod extrem de întâlnit în această parte a „bătrânului continent”.

Ultrașii lui Zeljeznicar, spectacol pirotehnic în Sarajevo

Suporterii au organizat un foc de artificii extrem de spectaculos în capitala Bosniei Herțegovina. Iar imaginile au făcut rapid înconjurul lumii.

Zeljeznicar Sarajevo este unul dintre cele mai importante cluburi ale Bosniei. Există câteva asemănări între acest club și Rapid. Asta întrucât clubul bosniac a fost înființat în 1921 de muncitorii de la calea ferată din Sarajevo.

De-a lungul istoriei, Zeljeznicar a cucerit un titlu al fostei Iugoslavii în 1972, după ce în urmă cu un an terminase pe poziția secundă. De la înființarea campionatului Bosniei Herțegovina, clubul din Sarajevo a cucerit de 6 ori titlul de campioană, ultima dată la capătul sezonului 2012-2013.

De asemenea, Zeljeznicar a câștigat și Cupa Bosniei tot 6 ori, ultima dată în sezonul 2017-2018. În acest moment, echipa se află pe poziția a 7-a în clasament, cu 11 puncte acumulate după 9 etape.

Pe plan internațional cea mai mare performanță din istoria lui Zeljeznicar este reprezentată de semifinalele Cupei UEFA în sezonul 1984-1985.

Lotul bosniacilor este valorat în prezent de Transfermarkt la 3.4 milioane de euro. Potrivit publicației germane, cel mai valoros jucător este mijlocașul defensiv în vârstă de 22 de ani Haris Hajdarevic.

El are șanse foarte mari să fie următorul produs de export al clubului din capitala Bosniei. Zeljeznicar Sarajevo este recunoscut în Bosnia Herțegovina drept unul dintre cluburile cu cele mai puternice academii din țară.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe