Celebrul Walter Zenga îl plânge pe fostul său coleg de națională. Ce a postat fostul goalkeeper al Squadrei Azzura pe rețele

Robert Zanfir 06.01.2023, 18:38
Celebrul Walter Zenga îl plânge pe fostul său coleg de națională. Ce a postat fostul goalkeeper al Squadrei Azzura pe rețele

Walter Zenga (62 de ani) a reacționat după teribila veste a morții lui Gianluca Vialli. Cei doi au fost colegi la naționala Italiei care a cucerit „bronzul” la Campionatul Mondial din 1990.

Groznic început de an pentru iubitorii fotbalului din lumea întreagă. După moartea lui Sinisa Mihajlovic și plecarea marelui Pele între cele veșnice, a venit și rândul lui Gianluca Vialli să depună armele. Dipariția fostului mare atacant al Italiei lasă urme între cei care l-au cunoscut, i-au fost colegi sau rivali. Unul dintre aceștia este Bogdan Stelea, care l-a cunoscut „face to face” în celebra partidă pierdută de Dinamo în fața Sampdoriei, în sferturile Cupei Cupelor din 1989: „Un băiat extraordinar, plin de viață!”, a reacționat fostul portar, în exclusivitate pentru Playsport.

Walter Zenga îl plânge pe Gianluca Vialli

Vialli a fost răpus de cancer la doar 58 de ani. Teribila veste, deși anunțată de starea de sănătate a fostului atacant, a luat prin surprindere lumea fotbalului din „Cizmă”. Unul dintre aceștia este Walter Zenga. Fostul mare portar al Interului a reacționat pe rețelele de socializare după anunțul decesului.

„La revedere, Luca. Așa vreau să mi te amintesc. Odihnește-te în pace, prietene! O să-mi fie atât de dor…”, a scris Walter Zenga pe Instagram.

Cei doi au fost rivali în Serie A, dar și colegi în marea echipă a Italiei, care avea că câștige locul 3 la Mondialul din 1990.

Dispariția lui Vialli i-a afectat și pe Franco Baresi, fostul mare căpitan al Milanului. „Cât de mult doare vestea asta… Ai fost un uriaș și pe teren, și în afara lui. Ne vei lipsi tuturor”, a scris și legendarul fundaș al italienilor. Vestea a ajuns și la Madrid, unde Carlo Ancelotti a uitat pentru moment de urgențele „galacticilor” pentru un gând de rămas bun față de fostul său rival și coleg: „La revedere, prietene. Odihnește-te în pace” , a scris fostul mare jucător al Milanului și actualul antrenor al celor de la Real Madrid.

„Căpitanul nostru. Capitanul meu. Pentru totdeauna”,
Alessandro del Piero

Mircea Lucescu, reacție emoționantă după moartea lui Vialli

Mircea Lucescu a fost rival în mai multe rânduri cu Gianluca Vialli. Întâi, pe când o antrena pe Dinamo, iar roș-albii erau una dintre cele mai puternice echipe ale Europei. În 1989, „câinii” erau eliminați de Sampdoria, după o dublă remiză: 1-1 la București, 0-0 în Italia. Unicul gol al întâlnirilor de atunci a fost reușit de nimeni altul decât Vialli.

„Era şi jucătorul echipei naţionale atunci, împreună cu Mancini. Au jucat el, Mancini, Pagliuca, Dossena, Cerezo… o echipă extrem de puternică. Păcat că nu am reuşit să trecem atunci de ei. 1-1 şi 0-0 în Italia.

A fost un băiat extraordinar. Dincolo de terenul de joc, un om extrem de implicat în toate problemele sociale. Foarte multe luări de poziţii. Şi politice, şi de altă natură. A fost un foarte bun jucător, foarte inteligent în terenul de joc, calităţi deosebite de golgheter. Apărea în spaţii neaşteptate, cum s-a întâmplat şi la Bucureşti.

Îmi pare foarte rău pentru el. Din câte am înţeles eu, suferea de această boală de mai mult timp. La fel ca Mihajlovic, şi el un fost jucător al Sampdoriei. Tot aşa, s-au luptat mult cu boala”, a spus Mircea Lucescu, pentru As.ro.

Câștigător al Cupei Cupelor (1990), campion al Italiei cu Sampdoria (1991), finalist al Ligii Campionilor (1992) sunt câteva dintre titlurile lui Gianluca Vialli, care a jucat în carieră și pentru Juventus (1992-1996) și Chelsea (1996-1999).

Urmăriți Playsport.ro și pe