CFR Cluj a fost gata să dea 1 milion de euro pentru un fotbalist care a jucat pentru Manchester City

Sorin Chiriac / 17.02.2021, 19:28
CFR Cluj a fost gata să dea 1 milion de euro pentru un fotbalist care a jucat pentru Manchester City

CFR Cluj a fost gata să dea 1 milion de euro pentru un fotbalist. Dar unul care a jucat pentru Manchester City. Șefii din Gruia au fost impresionați de calitățile ghanezului Nana Boateng. Acesta a jucat în partida CFR Cluj – KuPS Koupio din play-off-ul Europa League. Întânirea, desfășurată la 1 octombrie 2020, s-a încheiat cu victoria clujenilor, 2-0. Ei s-au calificat atunci în grupele Europa League.

CFR Cluj a fost gata să dea 1 milion de euro pentru un fotbalist

Campioana a ratat un transfer important în ultima clipă a perioadei de mercato. CFR Cluj a fost gata să dea 1 milion de euro pentru un fotbalist!  Clubul din Gruia l-a vrut pe Nana Boateng (26 de ani), fotbalistul care a impresionat în duelul avut de CFR Cluj cu finlandezii de la KuPS Koupio Partida s-a desfășurat în play-off-ul Europa League și s-a încheiat 2-0 pentru clujeni. El a atras atenţia şefilor din Gruia, a scris presei din Finlanda, conform telekomsport.ro.

Nana Boateng i-a impresionat pe cei de la CFR Cluj după ce a jucat toate minutele în duelul din play-off-ul Europa Leauge”, se arată în articolul din presa finlandeză, citat de aceeași sursă.

CFR Cluj a încercat să-l transfere în această iarnă. Era gata să achite 1 milion de euro pe mijlocașul central de 26 de ani. Suma l-ar fi transformat pe Boateng în cel mai scump fotbalist vândut de KuPS în istoria clubului. Iar Edi Iordănescu a ratat ocazia de a antrena un jucător care a trecut și pe la Manchester City. Boateng a jucat pentru echipele de tineret – U21 și U 23 – ale imensului club englez.

CFR Cluj a fost gata să dea 1 milion de euro pentru un fotbalist care a jucat pentru Machester City
CFR Cluj a fost gata să dea 1 milion de euro pentru un fotbalist care a jucat pentru Machester City. Nana Boateng a fost, timp de două sezoane, și jucătorul americanilor de la Colorado Rapids/Sursa foto: coloradorapids.com

Totul a picat din cauza unor probleme cu viza fotbalistului ghanez

Transferul fotbalistului ghanez a picat în ultima clipă. Înțelegerea era făcută, dar transferul nu s-a mai realizat. Boateng a avut probleme cu viza şi nu a mai putut veni în România. Nana Boateng va continua la KuPS Koupio până la finalul actualului sezon din Finlanda. Apoi ar putea ajunge la CFR liber de contract, înţelegerea sa cu echipa nordică expirând în decembrie 2021.

Aflat la KuPS Koupio din ianuarie 2020, Nana Boateng a strâns 30 de meciuri şi patru goluri pentru clubul finlandez. Fotbalistul din Ghana a mai trecut pe la Manchester City, fără a prinde echipa „mare”, Stromsgodset şi Colorado Rapids înainte de a semna cu echipa din Finlanda. Cota lui de piață este de 300.000 de euro, conform transfermarkt.com.

CFR Cluj a fost gata să dea 1 milion de euro pentru un fotbalist care a jucat pentru Machester City
Giedrius Arlauskis este principala țintă a celor de la CFR Cluj, după revenirea portarului de 33 de ani din Arabia Saudită

Portarul Arlauskis, ținta principală pentru campioană

Giedrius Arlauskis (33 de ani) e ținta principală pentru CFR în aceste zile. Portarul lituanian s-a transferat în vara trecută la Al Shabab, echipă din Arabia Saudită. „Iubirea” a fost scurtă, dar intensă. Arlauskis nu s-a adaptat la viața din țara arabă. Iar faptul că echipa a ales să-l pună pe liber, pentru a-i face loc unui alt străin, Ighalo, fost atacant la Manchester United, a fost pretextul perfect pentru despărțire.

Rămas fără echipă, goalkeeper-ul este dorit cu insistență de CFR Cluj, însă, deocamdată, nu i-a dat un răspuns campioanei en-titre. Se pare că Giedrius Arlauskis ar avea și alte oferte din străinătate și nu se grăbește să ia o decizie. Fiind jucător liber de contract, el poate veni la echipa clujeană chiar dacă perioada de transferuri s-a încheiat.