Cristi Balaj este noul președinte al lui CFR Cluj. Prima reacție, pentru Playsport: „Confirm înțelegerea!”

Autori: Gabriel-Alexandru Ioniță, Cătălin Mureșanu / 14.09.2021, 20:42
Cristi Balaj este noul președinte al lui CFR Cluj. Prima reacție, pentru Playsport: „Confirm înțelegerea!”

CFR Cluj se află în căutarea unui nou președinte după demiterea lui Marian Copilu. Acesta a fost pus pe liber odată cu Marius Șumudică de patronul Neluțu Varga după eliminarea echipei clujene din play-off-ul Europa League în fața celor de la Steaua Roșie Belgrad.

„Confirm înțelegerea cu CFR Cluj, aceasta urmează să fie parafată în perioada următoare. În urma discuțiilor cu acționarii, am rămas plăcut impresionat de proiectele serioase pe care mi le-au prezentat, în mod sprecial de cel al înființării unei academii de juniori care va aduce un plus valoare nu doar pentru viitorul clubului, cât și pentru echipa națională.

Discuțiile abordate au vizat atribuțiile funcției de președinte, iar singurul subiect legat de arbitraj a fost nevoia implementării sistemului VAR în România pentru a elimina greșelile majore.

Atenția mea se îndreaptă acum și către decizia WADA de a declara Agenția Națională Anti-Doping ca fiind neconformă până la adoptarea noii legi anti-doping.

Am decis ca preluarea funcției de președinte al CFR Cluj să fie făcută imediat după ce proiectul de lege în derulare intră pe făgaș normal în parlament, că este asigurată procedura de urgență propusă în urma ședinței de Guvern”, este declarația făcută de Balaj pentru Playsport la scurt timp după ce a bătut palma cu CFR.

Cristi Balaj va fi noul președinte al celor de la CFR Cluj

Numele care a fost cel mai vehiculat în această perioadă este cel al fostului arbitru FIFA Cristi Balaj. Și este în cele din urmă alesul lui Varga, a notat ProSport. După două săptămâni de tatonări, Balaj a acceptat să fie noul președinte al campioanei ultimelor patru ediții de Liga 1.

Este pentru prima dată când fostul arbitru ocupă o funcție în managementul unui club. Balaj s-a retras din activitate în anul 2016. Ulterior, el a ocupat o funcție de consilier în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.

Apoi, pentru o scurtă perioadă de timp, a ocupat funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș. Din 2019, a fost președintele Agenției Naționale Anti-Doping, agenție care a fost în prim-plan în ultimele luni.

Ea a avut două spețe extrem de importante și de interes pentru fanii fotbalului din România. În primul rând, este vorba de scandalul de dopaj în care au fost implicați trei fotbaliști ai Astrei Giurgiu, respectiv Alex Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto.

De asemenea, un alt eveniment care a zguduit fotbalul din România și în special din Liga 1 l-a avut în centru pe Magaye Gueye. Fotbalistul de la acea vreme al lui Dinamo a fost depistat pozitiv la cocaină și a fost suspendat pe perioadă nedeterminată în primă fază.

Dani Coman și Florin Prunea au fost favoriți la preluarea acestui post la CFR

Important de remarcat este că Balaj nu a fost prima variantă luată în calcul de acționarul majoritar al CFR-ului pentru această poziție. Inițial, Dani Coman a fost prima variantă. Nu s-a ajuns însă la o înțelegere. Iar fostul portar a ales să continue proiectul pe care l-a început la Hermannstadt.

Ulterior, Dan Petrescu l-a propus conducerii pe Florin Prunea, fapt confirmat la acea vreme chiar de fostul portar al „Generației de Aur”. El a explicat însă că nu a fost dorit de o persoană din conducerea clubului, fără să intre însă foarte mult în detalii.

Îi mulțumesc lui Dan, m-a sunat și astăzi. Îi mulțumesc pentru încrederea pe care o are în mine, dar în viață nu depinde de mine tot timpul.

A fost o persoană care n-a dorit să ajung eu acolo, asta a fost. Se pare că dacă vrei să lucrezi în România, trebuie să iei acordul de la două-trei persoane care controlează. Nu trebuia să-mi confirme Dan Petrescu, știam despre ce este vorba. Dan Petrescu avea încredere în mine, a dorit să lucreze cu mine. În viață, nu se știe, cu siguranță că vom ajunge să lucrăm împreună”, a spus Florin Prunea în urmă cu două săptămâni la Digi Sport.